2019. oktober 18.
10. Rally Legend - legendás versenyzőkkel és autókkal

Most hétvégén rendezik San Marinoban az év leginkább várt autós eseményét, ahol minden évben több ezer rajongó testközelből is megcsodálhatja azokat az autókat és versenyzőket, akik valóban legendának számítanak a raliban. A versenyre 160 versenyző 20 országból érkezik, ezzel a mostani LEGEND lesz a „legnemzetközibb” az eddig megrendezett versenyek közül.

A nevezők és a versenyautók is készen állnak már, köztük olyan unikum meglepetéssel, mint az új Vokswagen Polo R Wrc, a volánnál Carlos Sainz-el. Továbbá ott lesznek még: Juha Kankkunen (Lancia Delta Integrale), Bjorn Waldegaard (Mercedes 500 SLC), Sandro Munari (Lancia Stratos), Jacky Ickx (Porsche 911), Per Eklund (VW Golf GTI), Gustavo Trelles (Toyota Celica St 205), a már említett Carlos Sainz, aki vezeti majd a sort az új VW Polo R Wrc.vel, Markku Alen (Lancia 037), Harald Demuth (Audi Sport Quattro), Sepp Wiegand (VW G60), Michael Gerber (Audi Quattro S1). Walter Rohrl-nek sajnos ki kell hagynia a legend-et, mivel elígérkezett egy németországi technikai tesztelésre. Természetesen az olaszok is kitettek magukért így a látogatók testközelből láthatják az olasz bajnokokat, mint például „Lucky" (Ferrari 308 GTB), Federico Ormezzano (Talbot Lotus), Bruno Bentivogli (Alfetta GTV6), Graziano Rossi (Ford Sierra Cosworth), Alex Fiorio (Lancia Delta), Chantal Galli (Lancia Delta Hf), és a „LEGEND STAR” kategóriában pedig Luca Pedersoli egy Lancia Delta Integrale-val, és Paolo Valli-t aki a verseny szervezéséért felel. De érdemes lesz odafigyelni Beppe Volta-ra és Claudi Lombardi-ra is, akik egy Lancia 037-essel vágnak neki a versenynek.

Részletes nevezői lista :: ITT ::

A verseny pénteken (október 12.) indul, rögtön egy esti gyorsasági szakasszal, majd utána két másik speciál szakaszon folytatódik szombaton és vasárnap.

A teljes program: :: ITT ::

A Rally Legend Arénában ünneplik, hogy 30 évvel ezelőtt nyerte meg Tanino Togna egy Ferrari 308 GTB-vel a hazai bajnokságot. Ráadásul nem is akárhogyan, interjúkkal és előadásokkal készülnek, ahol akár magát a 30 évvel ezelőtti bajnokot Tanino Togna-t is el lehet csípni egy beszélgetésre. Érdekesség, hogy ez volt a Ferrari egyetlen olasz rali bajnoki címe ez idáig.

Rally Legend Aréna program: :: ITT ::

A hatalmas nevek is ikonikus autók mellett egyéb programmal is készültek a szervezők. Egy kisebb „verseny falut” is építettek, ahol a Volkswagen által bemutatott Polo R Wrc is testközelből megtekinthető, valamint a rally történeti múzeumukból is lesz kiállítás. De találkozhatnak ott a látogatók Magnetti Marelli, Checkstar és IWC Orlogi, Sparco standjaival is.

Már a fentiekből is látszik, hogy akit kicsit is megcsapott már életében a benzingőz, annak kitűnő szórakozásnak ígérkezik a RALLY LEGEND, aki pedig szereti a rally-t annak kötelező program!

A verseny hivatalos információs pontja a www.rallylegend.com oldal, ahol minden eseménnyel kapcsolatos friss információ megtalálható.

Forrás: Rally Legend

VK

2012. oktober 11.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek