2019. július 19.


Lancia 037: történelmi bemutatkozás

A norvég Jensen igazi autócsodával érkezik a Mecsek-ralira

Egy hazánkban még sosem látott, a ralivilágban is kuriózumnak számító autótípus, a Lancia 037-es is bemutatkozik június elején Pécsett, a 46. Mecsek-rali keretében megrendezendő Historic Eb-futamon. Amely persze számos más érdekességet is tartogat.

Az Egerbe tervezett, de elmaradt futam után Bükfürdőn rajtolt el az idei magyar ralibajnokság, a június 1-2-ai Mecsek-rali így a sorozat második futamává lépett elő. Óriási fegyverténynek tekinthetjük, hogy a sportágat (is) sújtó pénzügyi nehézségek ellenére Pécsett a várhatóan ötven-hatvan ORB autó mellett ismét csatasorba állhatnak a rali hőskorának autócsodái is. Nem is akármilyenek, hiszen az első nevezők között egy olyan pilóta és autója nevét találjuk, amelyekért talán önmagában is érdemes kiállni majd a mecseki szerpentinek partoldalaira.
A korábban a WRC-sorozatban is bizonyító norvég Walter Jensen, Erik Pedersen duóról van szó, amely újabban a Historic Eb-sorozathoz pártolt át. Mégpedig egy Lancia Rally 037-essel, egy igazi „fenevaddal” a nyolcvanas évek ralivilágából; egy olyan vérbeli versenygéppel, amely 1983-ban, az akkor bevezetett B-csoportban rögtön meg is nyerte a márka-világbajnokságot, nem mellesleg Walter Röhrlt egyéni vb-ezüsthöz juttatva. És amely hazánkban most először látható majd testközelből, versenykörülmények között.
A már tavaly is méltán népszerű Széchenyi téri rajtceremónia után június elsején, pénteken ugyancsak a Plaza-parkolóba gurul át a mezőny; az viszont újdonság lesz, hogy a Prológ célzászlaja ezúttal nem álomra inti majd a pilótákat, hiszen a mezőny még szombat éjjel elvonul a hegyre, ahol egy Árpádtető – Abaliget és egy Nyársvölgy – Hetvehely gyorsaságin kell lámpafényben végigszáguldania.

Szombaton kora délelőtt aztán újabb hat gyorsasági szerepel az itinerben (a három helyszín: Hetvehely – Nyárásvölgy, Orfű kör – Árpádtető, Alsómocsolád – Mecsekpölöske) Ezt követően viszont egyenesen a Széchenyi téri céldobogó következik, a programot tehát (az ugyanezen a hétvégén rendezendő nyirádi ralikrossz Eb-futamra is tekintettel) az idén két napba sűrítették a szervezők.

A versenyközpontnak az Expo Center helyett ezúttal az új pompájában látogatható Zsolnay- negyed ad majd otthont, a Széchenyi tér pedig már a futam előtti napokban ralira „hangol”: a tervek szerint a helyi pilóták autói közül itt többet alaposabban is szemrevételezhetnek majd az érdeklődők.

Forrás: Mecsek Rally

biggy

2012. május 23.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek