2019. oktober 18.
Megállt a motor

Krózser Menyhért–Papp György
MHH Rally Team, Honda Civic Type–R R3

Csütörtöki teljesítménye alapján akár a kétkerékhajtású autók versenyének harmadik helyén is állhatna Krózser Menyhért és Papp György az IRC negyedik fordulóján, a Korzika Ralin. Az MHH Rally Team párosának motorja azonban a pénteki második gyorsasági szakaszon elkezdett háromhengerezni, ami miatt már a gyorsaságin is több percet veszítettek. A következő szervizparkig eljutottak ugyan, de ott már csak azt tudták megállapítani, hogy a motor alkalmatlan a további versenyzésre. A motorhibáig, a negyedik gyorsaságiig a hatodik helyen állt és változatlanul ők voltak a legjobb külföldi páros. Később az élmezőnyből rajtuk kívül még három páros esett ki, így akár a verseny harmadik helyére is feljöhettek volna. Pozitív a magyar páros szereplésében, hogy az IRC-sorozat egyik legnehezebb versenyén megállták a helyüket, és amíg a műszaki hiba közbe nem szólt, nagyon jó teljesítményt nyújtottak.

„Ma az első gyorsaságin spóroltunk, vigyáztunk a gumikra” – mondta Krózser. „A második gyorsaságin belehúztunk, ott akartunk javítani az időeredményünkön, de pár kilométer után elkezdett az autó háromhengerezni. Megálltunk a pályán, belenéztem a motorba, de nem láttam olajfolyást, úgyhogy arról a gyorsaságiról kijöttünk, bementünk a szervizparkba, ahol megállapítottuk, hogy a kettes hengerben nincs kompresszió, vagyis valami mechanikus sérülés lehet benne, ezért kiálltunk a versenyből. Egy verseny volt a motorban, meg amit itt teszteltünk vele, még félidejénél sem volt.”

„Nagyon bosszant a dolog, főleg azok után, hogy most simán a harmadik helyen állhatnánk. Ameddig mentünk, úgy gondolom, hogy nem vallottunk szégyent. Nagyon komolyan készültünk erre a versenyre, nagyon jól eltaláltuk a futómű beállítást sőt, azt is tudom, hogy mit kellett volna tennünk ahhoz, hogy még jobb legyen az autó. Volt még bennünk tartalék, de így is nagyon sok olyan versenyzőt vertünk, akik jártak már itt korábban. Mi voltunk a legjobb külföldi páros a kétkerékhajtásúak között. Ebből a szempontból abszolút pozitívan értékelem a versenyt csak most már jó lenne ezt eredményre és pontokra is váltanunk.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

Forrás: MHH Rallye Team

biggy

2012. május 11.

>>>>>>>> Shake down OK, ma délután rajt

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek