2019. oktober 18.
Menya a 10 ezer kanyar versenyén

Krózser Menyhért–Papp György
MHH Rally Team, Honda Civic Type–R R3

Az IRC-sorozat egyik legpatinásabb versenyén, a Korzika Ralin folytatja idei szereplését Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Rally Team párosa a május 9–12-e között megrendezésre kerülő futamon egy továbbfejlesztett, 2012-es specifikációjú Honda Civic Type–R-rel áll rajthoz. A Korzika Ralit 1956 óta rendezik, 1973 és 2009 között a világbajnokság egyik legmeghatározóbb versenye volt, 2011 óta pedig az IRC-sorozat része. A verseny különlegessége, hogy szinte nincs is rajta egyenes szakasz, a kanyarok gyakorlatilag egymásba érnek, ami miatt a 10 ezer kanyar versenyének is szokták nevezni.

„Nagyon komoly feladat lesz Korzikán versenyezni, hiszen abszolút speciális utakon 320 km gyorsasági szakasz vár ránk, ráadásul itt mindig nagyon erős a mezőny is” – mondta Krózser Menyhért. „De ha belegondolunk, az Azori-szigeteken és Észak-Írországban is nagyon nehéz és speciális versenyen vettünk részt, úgyhogy nem félünk az új kihívásoktól.”

A legutóbbi Ír Rali óta kisebb frissítésen esett át az MHH Rally Team versenyautója, amely megkapta a 2012-es fejlesztésű alkatrészeket, köztük a régóta várt, áprilisban homologizált új féltengelyt is.

„Az autónk most is kint van Olaszországban, a JAS Motorsportnál, ahol megkap minden 2012-es fejlesztést: erősebb motort, könnyebb műszerfalat, új hátsó stabilizátort és ami nagyon fontos, a nemrég lehomologizált új féltengelyt is. A Honda szerint ez erősebb, mint az elődje, volt, amiből nekünk két verseny alatt három tört el, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy ez a problémánk megoldódott.”

„A pályabejárás jövő héten hétfőn kezdődik Korzikán, de szeretnénk már hamarabb kimenni, hogy az Ír Ralihoz hasonlóan a helyszínen tesztelhessünk. A múlt héten itthon is volt egy rövidebb tesztünk, amin több lengéscsillapítót is kipróbáltunk. Úgy érzem, megint sokat léptünk előre és minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy Korzikáról már tényleg pontokkal térjünk haza.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

Forrás: MHH Rallye Team

biggy

2012. május 07.

>>>>>>>> Két verseny, három féltengelytörés

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek