2019. július 19.


Hazai turizmus

Az Eurosol Racing Team Hungary versenyzői Puskádi János és Gódor Barna a hazai közönségnek is megmutatta az új Super 2000-es Skoda Fabia-t, egyúttal az R2-es változat is bemutatkozott Hoffer Zsolt és Csurja János irányításában.. Mindezekre a Tatabánya Rallye adott alkalmat, ahol korábbi, már-már legendás rallye pályákon is autózhatott a mezőny.

Tatabánya-Környebánya, Oroszlány-Pusztavám. Sokunk számára ismerősen csengenek ezek a helységnevek, ahol anno sok éven keresztül a Rallye OB. szezonnyitó versenye, az Esztergom Rallye zajlott. Ezek mellett a szintén nem ismeretlen Rába-ring adott otthont a Tatabánya Rallye-nak, valamint versenyzési lehetőséget a párosoknak, akik közül jó néhányan az I. osztályú mezőnyből érkeztek, hogy kicsit „átmozgassák” magukat, lévén számukra sajnos még el sem kezdődött a szezon.

„Egy turista mit tehet, örül neki, hogy itt lehet” :) Különösen Hoffer Zsoltiék készültek izgalommal debütáló versenyükre, mivel első alkalommal ülhettek éles körülmények között az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY R2-es Skodájában. Puskádi Janiék sem kevésbé várták, hogy újra versenyezhessenek, így beneveztek a Super 2000-es Fabia-val, hogy IRC futam híján itthon folytathassák az ismerkedést az idei új technikával.

A Puskádi – Gódor páros pilótája korábban csak hírből hallott az Oroszlány környéki pályákról, azok meglehetősen „huncut”, csúszós, szürkeaszfalt burkolatáról, különösen a pusztavámi pálya tekintetében. A „csodaautóval” azonban ragyogóan érezte magát a páros a gyorsokon és még a kissé becsapós útburkolat is kezelhető volt számukra. Egyetlen apró hátrány az autó végsebessége volt, ami az IRC-s pályáknak megfelelő rövid váltóáttétel miatt meglehetősen alacsony maradt, emiatt nagyon sokszor autóztak „tiltáson” a rengeteg gumilassító ellenére is nagyon gyors szakaszokon. A „nagy autó” teljesen problémamentesen működött, de önmagában siker, hogy egyáltalán sikerült elindulni a versenyen. A Kanári szigetek IRC futamát követően adódott egy apró probléma a Super 2000-es autó erőforrásával, így a szervizcsapat azt az ORECA-hoz, a Skoda gyári csapat motorgyártójához szállította egy rövid felülvizsgálatra. Az immár tökéletes motor épphogy visszaérkezett a Tatabánya Rallye-ra, így a szervizcsapat egy maratoni, éjszakai szerelést is „nyert” még a viadalt megelőzően.

A nagyszámú közönség előtt, régi, szép emlékű pályákon zajló futamot mindkét versenyzőpáros maximálisan élvezte, köszönhetően a jó rendezésnek is. Puskádi Janiék ismét picit közelebb kerültek az autóhoz és harmadik helyezést szereztek a kissé szeles, hűvös, de mindenképp jó hangulatú hétvégén. Hoffer Zsoltiék is „belakták” kicsit a számukra is új R2-es Skodát. Talán csak egy pillanat volt, hogy kicsit megszeppentek, amikor Zsolti közelebbről megnézte a Rába-ring betonját, miközben navigátorának a kék ég látványa jelentett némi izgalmat. Egy belső íven helyezkedő gumi valamivel közelebb volt a kelleténél, így picit „oldalára billent a horizont” Hoffer Zsoltiék számára. A gyors nézői segítség nem maradt el, így hamar folytathatták útjukat és az autó sem szenvedett komoly sérüléseket.

Összességében mindkét páros kellemes élményekkel távozott a Tatabánya Rallye-ról és Hoffer Zsolték számára talán hamarosan tényleg elkezdődik az Országos Rallyebajnokság a Bükfürdő Rallye-val. Puskádi Janiék további IRC programjáról amint döntés születik, mindenképp tájékoztatjuk a Kedves Rallyebarátokat.

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek, Támogatóinak segítségét, akik lehetővé teszik, hogy a csapat e csodálatos helyszíneken és versenyeken részt vehessen az IRC sorozatban.

Forrás: ERTH

biggy

2012. április 29.

>>>>>>>> Bíztató kezdet, pontszerző helyezés

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek