2019. oktober 18.
Utazás az ismeretlenbe

A brassói ezüstérem után kellő önbizalommal várhatja a román rallybajnokság második futamát Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás. A miskolci pilóta és navigátora az előttünk álló hétvégén egy újabb aszfaltos versenyen bizonyíthat. A temesvári viadal valóban újdonságot jelent a kettősnek, hiszen ezen a környéken pályafutásuk során még egyszer sem álltak rajthoz. Az erőviszonyok szempontjából a szezonnyitó után nem tisztult a kép, hiszen Brassóban óriási orosz-rulettet kellett játszani. A hóesés, az eső, a száraz és a nedves aszfalt váltakozott a gyorsasági szakaszon, ami többeket megtréfált.

Néhány olyan pilóta valóban idő előtt kiesett, akik beleszólhattak volna a dobogós helyezések sorsába – tekintett vissza Spici (pilóta). – Éppen ezért nem biztos, hogy a kellő erőviszonyokat tükrözte a brassói célba érkezés sorrendje. Nekünk nagyon meg kellett dolgoznunk az ezüstéremért, és bízom benne, hogy tovább tudjuk folytatni az eredményes szereplésünket. Temesvárról és a környező pályákról egyáltalán nincsenek emlékeink, most fogunk debütálni ezen a vidéken. Úgy is fogalmazhatunk, hogy utazunk az ismeretlenbe, de a szerdai pályabejárás után már valamelyest okosabbak leszünk. A romániai hagyományokat folytatva a hétvégi Timis Rally is két napra összpontosul. Pénteken egy belvárosi Superspecial indítja a száguldást, a gyorsasági szakaszok többségét pedig szombaton rendezik meg. Egészen pontosan tizenkettőt, tehát ismét komoly erőpróba vár a mezőnyre.

Az elmúlt hetekben igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra – tette hozzá Tom (navigátor). A pénteket Temesváron töltjük majd, ezután pedig átköltözünk Lugojba. A környező hegyekben bonyolítják le a gyorsasági szakaszokat, amit már nagyon várunk. Romániára jellemző vidéken, szerpentinen, kanyarból karanyba megyünk majd, legalábbis az internetről megszerzett belső felvételek alapján. Bízunk benne, hogy ismét harcban lehetünk a dobogós helyezésekért, de tudjuk azt is, hogy a többi riválisunk is nagyon készül. A Brassóban kiesett Szabó Gergővel és a franciák kiválóságával, Francios Delecour-ral is folyamatosan számolni kell. S2000-es és több EVO X-es is szerepel az élmezőnyben, úgyhogy újabb kemény küzdelem vár ránk.

Temesvár környékén a leghosszabb gyorsasági 14.1 km lesz, a mért szakaszok 108.3 kilométert tesznek ki. Pénteken délután négy órakor kezdődik a belvárosi pörgés, másnap pedig reggel nyolc órától folyamatosan használatban lesznek a kijelölt pályák. A hivatalos időterv szerint szombat este fél hétkor fejeződik be a Román Bajnokság második futama.

Felvezető a NEO-n

Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás ismételten a NEO FM vendégei voltak. A temesvári versennyel kapcsolatban rögzített 40 perces műsort április 26-án, csütörtök este fél kilenctől hallhatják az érdeklődők az országos kereskedelmi csatornán. Addigra a páros már a verseny helyszínén fog tartózkodni, hiszen a pályabejáráson és a hivatalos teszten igyekeznek a lehető legjobban megismerni Temesvárt és környékét.

A Timis Rally programja:
Április 27. (péntek)
Rajt - Temesvár – 15.31
GY1 – Timisoara Rally Show 16.06 (az első autó rajtja)

Április 28. (szombat)
GY2 – Nádrag/1 - 8.51
GY3 – Matnicu Mic/1 – 9.15
GY4 – Firdea Lac/1 – 9.30
GY5 – Nádrag/2 - 11.16
GY6 – Matnicu Mic/2 – 11.40
GY7 – Firdea Lac/2 – 11.55
GY8 – Nádrag/3 - 13.41
GY9 – Matnicu Mic/2 – 14.05
GY10 – Firdea Lac/2 – 14.20
GY11 – Surducu Mic – 16.06
GY12 – Háuzesti – 16.21
Cél - Temesvár – 18.31

Az időterv helyi idő szerint, a magyarhoz képest +1 órával értendő.

Forrás: Spici RTH

biggy

2012. április 25.

>>>>>>>> Értékes ezüst Brassóból

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek