2019. oktober 18.
Győzelem Tatabányán

Matók Ádám és Szabó K. Tián, a Tobak Team Hungary rally versenyző párosa a hétvégén a Tatabánya Rallye RTE versenyén aratott toronymagas győzelmet az M2 kategóriában. Az összesen 76.8 km hosszú – Rábaring-Oroszlány-Pusztavám-Környe-Tatabánya vonalon – hét gyorsasági szakaszon megrendezett túraversenyenen az első osztályban indulók közül is sokan rajthoz álltak. Már a szombati napon, a Rábaring gyorsait követően látszott, hogy ha technikailag minden rendben marad, akkor Ádámék a saját kategóriájukban bizton számíthatnak a győzelemre. A csapat célkitűzése volt, hogy az erősebb autók közül a lehető legtöbbet „megszorongassák”, így a vasárnapi gyorsokon már elsősorban az Ábrahám-Tóth vezette Honda Civic R3-ra, illetve a Baracskai-Lovász vezette Citroen C2R2-re koncentráltak. Ábrahámékat végül közel 30 másodperccel sikerült megverni azzal a 49.25.6 összesített eredménnyel, amely a Matók-Szabó páros számára nem csak a ketagória 1. helyezését, hanem az abszolút 12. helyezést is jelentette.

Matók Ádám: „Ezen a versenyen elsődlegesen az volt a célunk, hogy berepüljük az autót, és hogy legyen viszonyítási alapunk, felmérjük magunkat és a kategória ellenfeleket. Ez szerencsére sikerült, a végére az R3-nak is sikerült adni fél percet, ami szerinten nagyon jó eredmény. A saját 8-as kategóriánkban pedig két percen túl voltak az ellenfelek, ami azt mutatja, hogy sikerült úgy menni, ahogy terveztük. Szerencsére stabilan, minimális hibákkal teljesítettük a versenyt, ami azt jelenti, hogy kezdem megszokni az autót, nagyon elégedett voltam vele és a beállításokkal. Szuper a szervizcsapatunk, ezúton is köszönöm nekik a munkájukat, hiszen az egész hétvégén a kerékcseréken kívül nem kellett az autóhoz nyúlniuk, remélem a murvára is sikerül egy ugyanilyen jó beállítást eltalálni. Holnaptól Bükkfürdőre koncentrálunk, ahol a cél a kategóriagyőzelmen túl, hogy a lehető legtöbb R3-ast „megcsipegessük”. Az autó átépítése megkezdődik a murvára, és utána már tesztelünk is.”

Szabó K. Tián: „Az volt a cél, hogy felmérjük, hol állunk jelen pillanatban az első osztályú mezőnyhöz képest. A kétkerekes kategóriában szerettünk volna minél jobb helyezést elérni, amelyet maximálisan teljesítettünk is. Olyan autókat vertünk meg, amelyek lényegesen erősebbek és relativ gyorsabbak nálunk, de mi kompenzáltunk egy kockázatmentes versenysebességgel. Az autó tökéletes, Ádám teljesítményével nagyon elégedett vagyok, fegyelmezetten és ügyesen vezet, végrehajtott hiba nélkül mindent, amit kértem tőle. Több stílust is kiautóztunk, és nehéz feladatokba sem hibázot bele. Amit az év elején elterveztünk, azt módszeresen betartjuk.”

Forrás: AMR Management/Megaphone TPM

biggy

2012. április 25.

>>>>>>>> Matók Ádámék bemutatkoztak

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek