2019. július 19.


Egyetem mellett rallytúra

ifj. Kiss László és Varga Zsuzsa gőzerővel készül a rallytúra nyitányra. Így tettek március végén is, de akkor a szezonnyitó egri futam a túrásoknak is elmaradt. A rajt egy kicsit kitolódott, ám a kettős a holt időt sem töltötte tétlenül. Részt vettek a múlt hétvégi, abodi rallysprint viadalon, ahol több technikai hiba is előjött az EVO VI-os Mitsubishin.

- Ebből a szempontból is érdemes volt elmenni Abodra, bár előzetesen nyilván nem erre készültünk – fogalmazott ifj. Kiss László. – A motor hengerfejes lett, és hiányzott az autóból a megfelelő turbónyomás is, ezért nem tudtunk célba érni a sprintversenyen. Ettől függetlenül hasznos volt a múlt hét vége, mert ezek a gondok így nem Tatabányán jöttek elő. Az más kérdés, hogy egész héten rohangáltunk, hogy versenyképes legyen az EVO VI-os. Jelen állás szerint nem az új, hanem a tartalék motor kerül az autóba, ám bízom benne, hogy így is eredményesek leszünk az év első aszfaltversenyén.

Szombaton az adminisztratív és a technikai átvételekkel, majd a pályabejárással kezdődik meg a III. Tatabánya Rally. ifj. Kiss Lászlónak a múltból vannak emlékei a versennyel kapcsolatban, de bízik benne, hogy ezúttal Fortuna melléjük áll.

- Két éve nem volt szerencsénk – tekintett vissza a versenyző. – Műszaki hibák hátráltattak a jó eredmény elérésében. Most azonban a kategóriában a győzelemért szeretnénk harcba szállni. Az összetett az más tészta, ám az erős mezőnyben talán az első ötbe oda tudunk érni. Rajtunk nem fog múlni, remélem ezúttal nem lesznek technikai gondjaink. Tatabányán újítás, hogy a Rábaringre is ellátogatunk, eddig ez a gyors nem szerepelt a programban. A többi fehér aszfalt pálya, rendkívül csúszós, erre pedig oda kell figyelni. Az előrejelzések változékony időjárást jósolnak, így a jó gumiválasztás sokat jelenthet. Ha pedig esik az eső, akkor a bátorságot is elő kell vennie annak, aki eredményes hétvégét szeretne teljesíteni. Az egyetem ebben az időszakban eléggé leköti az időmet, ám most hétvégén a rally kerül előtérbe, remélem, itt is sikerül helytállni.

Forrás: Maxiummun Racing Team

biggy
2012. április 20.

>>>>>>>> Tatabányára hangolva

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek