2019. július 19.


Somfai folytatta, ahol abbahagyta

Sorozatban második futamgyőzelmét jegyzi Somfai Mátyás a magyar Terep-rallye Bajnokságban, a 2011-es szezonzáró után a 2012-es szezonnyitón is elfoglalta a dobogó legmagasabb fokát. Az idei évben is a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Kupával vette kezdetét a Magyar Terep-rallye bajnokság, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy 2012-ben már itt rajtolt az UEM motoros-quados Európa Bajnoksága is. A sorozat idén rendkívül vonzóvá vált a magyar motorosok számára, hiszen a négyfutamos pontvadászatból három a magyar bajnokságnak is része, melyből kettő határainkon belül kerül megrendezésre. Ennek köszönhetően döntött úgy Somfai Mátyás is, hogy a magyar bajnokság mellett szerencsét próbál az EB-n is.

„Természetesen idén is a magyar bajnokság az elsődleges cél, azon belül is a bajnoki címre hajtanék, de mellette az Európa-bajnoki futamokon is részt veszek.” – fedte fel terveit Matyi. Hogy versenytársaiban is nyomatékosítsa célkitűzése komolyságát, a délutáni prológon a teljes mezőnyt maga mögé utasította, sőt még az autósok között is befért volna a 4. helyre! ”Mondjuk úgy, hogy a pénteki sikerben benne van a „rutin, meg az évek”. Korábban elég sokat mentem zárt pályán és ez a pálya nekem és a motornak is nagyon feküdt. Ugyan van egy kis hátrányunk az EB élmezőnnyel szemben, az én motorom nem V2-es, hanem csak egyhengeres és hengerűrtartalomban is lényegesen alattuk vagyunk. Viszont nagyon jó fékutakat lehet vele venni.”

A péntek éjszaka leesett eső miatt alaposan megváltoztak a körülmények, a saras pályák komoly kihívás elé állították a motorosokat. A rutinos EB menők kerültek az élre, Somfai az EB értékelés ötödik és a magyar bajnokság második helyén zárta a leghosszabb napot. „A szombati eredménnyel semmi bajom nem volt, nagyon örültem annak, hogy semmilyen műszaki problémám nem volt. A motor nagyon jól üzemelt, szerintem kimotoroztam belőle, ami tőlem telt, de úgy érzem, a szerkezet még mindig többet tud, mint én. Küzdöttünk a sárral, az erőhiánnyal, de egyáltalán nem voltam csalódott az 5. hely miatt.” Vasárnap Somfai már az első szelektíven átvette a vezetést, ehhez azonban kellett Hangodi Zoltán hatalmas bukása is. A hátralévő két szakaszon már nem változott a helyzet, Matyi így magyar bajnoki győzelemmel kezdte az idei szezont, az EB-n pedig a negyedik helyezés került a neve mellé. „Nem ilyen áron szerettem volna megnyerni a futamot, nagyon sajnálom ami Hangodi Zolival történt. Ismét kiderült, hogy ez nem egy veszélytelen sport, két évvel ezelőtt én is buktam egy elég nagyot, azóta bennem van, hogy lassan járj, tovább érsz. Bár versenyző ilyet nem mondhat, de egy pici félsz azóta van bennem. Természetesen örülök a győzelemnek a magyar bajnokságban és az EB-n elért negyedik helynek is, de nagyon messze még a vége.”

A magyar bajnokság március 11-13. között Kapuváron folytatódik, ahol ismét népes nemzetközi mezőny csap össze, ugyanis a IV. X-Lavina Rábaköz Kupa, az FIA CEZ bajnoksága mellett részese lesz a lengyel, a cseh és a szlovák bajnokságnak is. ”Nagyon várom a következő versenyt és nagyon bízom benne, hogy ezúttal nem lesz eső, küzdjünk inkább a porral.”

Összefoglaló videó: http://youtu.be/A53x6WV_boU

Forrás: Garzone

biggy
2012. április 20.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek