2019. szeptember 22.
Ifjabb Tóth múltidézője

Ifjabb Tóth János nosztalgiázik. A hétszeres abszolút ralibajnok előfutóként ott lesz a rali túrabajnokság hét végi (április 21-22), tatabányai futamán, amely a sorozat idei első versenye.

„Kihasználjuk a lehetőséget, hogy a kilencvenes évek végéről, kétezres évek elejéről jól ismert pályákon autózzunk, vagyis hogy nosztalgiázzunk egy kicsit – mondta ifjabb Tóth, aki egy 1600 köbcentis, 200 lóerős benzines Peugeot RCZ-vel autózik majd a mezőny előtt. – Igazán sportos autó az RCZ, a Mecsek-ralin egyszer már voltam ilyennel előfutó. Persze, előfutóként nem elsősorban a gyorsaság lesz fontos, hanem, hogy egyáltalán ott legyünk, szívjunk egy kis benzingőzt.”

Ifjabb Tóth az idén két versenyben gondolkodott, az egyik az idénynyitó Eger-rali volt (ami elmaradt), a másik pedig a hazai IRC-futam, a Mecsek-rali, de nemrég arról is bejelentették, hogy nem tudják megrendezni, így „csak” bajnoki futamként szerepel a naptárban.

„Jelen állás szerint elég valószínű, hogy az idén nem tudunk versenyezni – mondta ifjabb Tóth, aki gyorsan azt is hozzátette, ez nem jelenti a pályafutása végét. – Történt már ilyen, 2004-ben sem versenyeztem és utána, a visszatérésem évében bajnok lettem. Szeretném azt hinni, hogy a történelem ismétli majd önmagát és jövőre újra ott tudunk lenni a rajtnál, a végén pedig ünnepelhetünk. Addig is marad az előfutás, hogy ne essünk ki a ritmusból.”

A viadal Tatabánya környékén zajlik, s a gyorsasági szakaszok között szerepel a rábaringi is, vagyis tényleg a régi időket idézi a viadal.

A vasárnapi verseny távja 244 kilométer, amelyből 76.8 km a gyorsasági szakaszok hossza. Összesen három pályán zajlik majd a küzdelem: a Rábaringen, az Oroszlány-Pusztavám, valamint a Tatabánya-Környei elágazó gyorsaságin.

Forrás: Peugeot Sport

biggy

2012. április 19.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek