2019. oktober 18.
Korda visszatért és célba ért

Az abszolút hatodik helyen érkezett célba Korda Erik és Tóth György a terep-rallye OB szezonnyitó futamán, miután szombaton műszaki hiba miatt két szelektív szakaszt is ki kellett hagynia az Aqua-Palace Kupán.

Ígéretéhez híven vasárnap visszaállt a versenybe a Korda Erik – Tóth György kettős, miután szombaton a kormánymű hibája miatt kihagyták az utolsó két szakaszt. A Korda Racing párosa a két kihagyott szelektív miatt tetemes hátrányba került, vasárnap így tét nélkül autózhatott. A csapat azonban kihasználta a kényszerűségből kapott lehetőséget és jól döntött, ugyanis a célig sikerült az abszolút hatodik helyig felkapaszkodnia a párosnak.

Korda Erik: - Természetesen nagyon csalódott vagyok, de aki autóversenyzésre adja a fejét annak számolnia kell azzal, hogy olykor becsúsznak műszaki hibák. Én ebből a szempontból rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, mert csapatom és a Nissan egy kicsit elkényeztetett. Legutóbb 2008-ban fordult elő, hogy műszaki hiba miatt kellett kiállnunk a versenyből. Ez idő alatt néhány apróságtól eltekintve az autó úgy működött, mint egy svájci óra. Ma úgy alakult, hogy kedvünkre mehettünk, de mégis megpróbáltuk kihozni a lehető legtöbbet a három szelektív szakaszból és kipróbáltunk pár új beállítást a Nissanon, hiszen nincs jobb teszt a versenynél. Először egy picit furcsa volt, de hamar megszoktam és úgy érzem, hogy találtunk egy jó beállítást sárra. Azonban ha minden jól megy, akkor ezt a jövőben már nem fogjuk tudni kamatoztatni, legalábbis nem egy- az-egyben.
- Szóbeli megállapodásunk van a belga Overdrive Racinggel a Dakaron harmadik helyet elért Toyota Hiluxra, amellyel a tervek szerint már a bajnokság második futamán rajthoz állhatunk. A múlt héten Belgiumban jártunk, ahol lehetőségem volt kipróbálni az autót. Sokat nem mentem vele, de ez is elég volt, hogy kicsit beleszeressek, már most nagyon várom, hogy a Rábaköz Kupán versenybe küldhessem.

Videó összefoglaló: http://youtu.be/Fq2bJEkYA7E

A Korda Racing együttműködő partnerei: ADMIRAL ELECTRONIC CLUB, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Corax Bioner ZRt, Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, West Bridge, Study Kft, Colonell Kft, Webprint Kft., G-Roby Net Shop

Forrás: Korda Racing

biggy
2012. április 17.

>>>>>>>> Megszakadt Korda sorozata

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek