2019. július 19.


Pethő Tyutyuék kupával kezdték az évet

Presov Rali

Pethő Tyutyu: Még fel kell vennem a ritmust

A Dynamic Rally Team versenyzőpárosa, Pethő István és Rubóczky Attila számára pénteken, a szlovákiai Presov Rali első napjával megkezdődött a 2012-es szezon. A magyar egység számára ugyan jól indult az új idény első versenye, ám a pilóta bevallása szerint a nyitónap elsősorban még azzal telt, hogy újra felvegyék a ritmust a hosszúra nyúlt, öthónapos kihagyás után. A verseny zárónapján, szombaton viszont tovább gyorsulnának, és cél a kategóriájuk 2. helye.

Pethő István: - Összességében sikeres első napot zártunk, nagyon jó volt végre újra versenykörülmények között menni az autóval, régen vártunk már erre. Az öt hónap kihagyás azért sok volt, és ezt meg is éreztem kicsit ezen az első napon. Még nem azt a tempót autózom, amit szoktam, úgyhogy vissza kell még rázódnom kicsit a ritmusba és az autóval is újra össze kell szoknom, de ezen vagyunk minden erőnkkel.
- Volt néhány gyorsasági, amelyik kevésbé tetszett, és volt, amelyik jobban, de alapvetően nagyon élveztük ezt a napot. Rubóval együtt jól éreztük magunkat az autóban, az itinerünk pedig jelesre vizsgázott, mert az esti gyorsaságikon, a sötétben is kiválóan tudtunk tájékozódni a segítségével.
- Nagyon sok helyen köves volt a pálya, ezért ott mindig kicsit óvatosabban mentünk, de a második kör első gyorsaságiján így is kicsit megütöttük a futóművet. Nagy problémát ugyanakkor ez nem okozott, sikeresen abszolváltuk azt a gyorsot is és az utána levőket is, és végül az abszolút 8., míg kategóriánk 3. helyéről várjuk a szombati folytatást. A zárónapon mindenképpen szeretnénk feljebb jönni legalább a kategóriánk 2. helyére, úgyhogy ezen és ezért fogunk dolgozni, miközben próbálunk majd még tovább gyorsulni.

Pethő Tyutyuék kupával kezdték az évet

Az L Racing – Dynamic Rally Team színeiben induló Pethő István – Rubóczky Attila egység a második napon remek felzárkózást bemutatva és a kétnapos verseny során folyamatosan gyorsulva végül az abszolút értékelés 5., míg kategóriája 2. helyén zárta a szlovák bajnokság mellett a Közép-Európai zónabajnokság éves értékelésébe is beleszámító Presov Ralit, mely az összeszokott páros számára az év első versenyét jelentette.

Pethő István: - A verseny második napja nagyon jól alakult számunkra, a sebességet is megtaláltuk az autóval, és sikerült elérnünk az előzetesen kitűzött célunkat. A szombati három gyorsaságin ledolgoztuk a nap elején meglévő 43 másodperces hátrányunkat, és így megszereztük a kategóriánk 2. helyét a végelszámolásnál, miközben az abszolútban is sikerült előreugranunk két pozíciót, amivel az 5. helyre jöttünk fel. Emellett az L Racing színeiben egy csapatbajnoki 2. helyet is sikerült szereznünk, úgyhogy tényleg minden szempontból pozitív hétvégét zártunk.
- Örömünket tovább növeli, hogy ezt az eredményt egy nagyon nehéz, változó körülményeket felvonultató, hol esős, hol száraz, hol murvás, hol dobálós, hol sima aszfaltos versenyen sikerült elérnünk, és ilyen körülmények között is folyamatosan gyorsulni tudtunk a két nap során. A gumiválasztásunk is jónak bizonyult, és az autó is végig jól viselkedett, úgyhogy igazán nem lehet okunk a panaszra. Köszönjük az L Racingnek és Jan Liptáknak a lehetőséget, hogy egy ilyen kiváló csapat színeiben vehettünk részt ezen a versenyen.
- Legközelebb a Bükfürdő Ralin állunk rajthoz, ami egy murvás futam lesz, majd két hétre rá már ismét egy szlovák bajnoki futamon indulunk majd. Minden happy, minden jó, de még kicsit azért lehet finomítani az autón, és biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló versenyeken még tovább gyorsulunk majd.

Rubóczky Attila: - Ha már itthon elmaradt a bajnokság első futama, akkor máshol kerestünk magunknak lehetőséget a versenyzésre, és nem véletlenül döntöttünk a szlovák bajnokság nyitófutama mellett, mivel már tavaly is pozitív emlékeket szereztünk a Kassa Ralin. Most sem kellett csalódnunk, és annyira megtetszettek ezek a versenyek, hogy valószínűleg még több szlovák bajnokin is elindulunk majd az évben. Jó volt a külföldi versenyzők ellen küzdeni ezek között az élvezetes és változatos körülmények között, a második napi gyorsok pedig egyszerűen szenzációsak voltak. Örülünk az eredménynek, és várjuk a következő versenyt.

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei: Nagoya Kft, Lavina Szervíz Kft, Metsys Kft., Cola Trans Kft, Europartner Slovakia s.r.o, Halker Kft, Sió Press Kft, Mirelit Depo Kft, LGAqua Kft, VPT-Group Kft, Vitalade, Sconto, Metrirep Kft, Everling Kft, Origo Pack Kft, Soft Consulting Zrt., Lemonet Kft, Hiteltaxira.hu, Boxudvar Kft, Nero Sped Kft, Duna-Dom 2003 Kft., Deverto Solutions, Shx Gold Kft, H-Reklám, Softipo Informatika Kft, Crew Print, Reiger Suspension.cz, L Racing s.r.o.

Forrás: DRT

biggy
2012. április 17.

>>>>>>>> Idén is versenyezni akarok és fogok is!

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek