2019. július 19.


Megszakadt Korda sorozata

Korda második hellyel melegített

Két legnagyobb vetélytársa közé beékelődve, az abszolút második helyen fejezte be az Aqua-Palace Kupa péntek délután prológját Korda Erik és Tóth György.

Egy rövid, 15 kilométeres prológ szakasszal vette kezdetét a 2012-es Terep- rallye Bajnokság első futama, a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Kupa. A Korda Racing versenyzőpárosa, Korda Erik is Tóth György az elmúlt két év bajnoka közé vert szöget, 10 másodperccel Fazekas Károly mögött és 10-zel Szalay Balázs előtt, az abszolút második helyen ért célba a prológon.

Korda Erik: - Alapvetően minden rendben volt, úgy érzem a prológon kiautóztuk azt amit bennünk és az autóban volt. Bár még nagyon az elején járunk, de úgy tűnik hogy a szabályváltozásoknak köszönhetően sem tudunk közelebb kerülni a nagymotoros autókhoz. Már az első 1 kilométeres egyenesben kaptunk kilenc másodpercet Karcsitól, ami nagyon sok, ehhez a képest bravúrként könyvelem el, hogy a további 14-en már csak 1 másodperccel voltunk lassabbak. Bár Szalay Balázst ma magunk mögött tudtuk tartani, hiú ábránd lenne azt gondolni, hogy ez holnap is ilyen egyszerű lesz, mi viszont holnapra sem tervezünk mást, mint eddig, nyomjuk ami a csövön kifér, aztán meglátjuk ez mire lesz elég.

Megszakadt Korda sorozata

Egy nagyon hosszú és nagyon szép sorozat szakadt meg Korda Erik számára az Aqua-Palace Kupa szombati versenynapján, a Korda Racing párosának műszaki hiba miatt kellett kiállnia a versenyből.

Korda Erik 2008-ban, a gyulai Prohun 500-on mutatkozott be először a Nissan Pickup-pal és ekkor fordult elő utoljára, hogy műszaki hiba miatt kellett kiállnia a versenyből. Azóta eltelt 4 év és az autó egyszer sem hagyta cserben pilótáját. Azonban minden sorozatnak vége szakad egyszer, a technika ördöge a II. Aqua-Palace Kupa szombati versenynapján bújt bele a Korda Racing Nissan Navarájába.

Korda Erik: - Nem indult rosszul a mai napunk, hiszen magam sem gondoltam volna, de viszonylag magabiztosan tartani tudtuk abszolút második helyünket. Az első két szelektív szakaszon még rendben lejöttünk, de harmadikon már éreztem, hogy valami nincs rendben az autóval, komolyan megszenvedtem, hogy az úton tartsam a Nissant. Sajnos az autó irányíthatósága a negyedik szelektív szakaszon drasztikusan romlott tovább és már az is csoda volt, hogy egyáltalán épségben lejöttünk a pályáról. Az egész nap szemerkélő eső miatt egyébként is úgy éreztük magunkat mintha korcsolyapályán mennénk, így felelőtlenségnek éreztem, hogy kockára tegyük testi épségünket, jobbnak láttam, ha kiállunk. Visszatértünk a szervizbe és a Sandlanderes srácokkal közösen kiderítettük a hibát, tönkrement a kormánymű és a hajtás körül is voltak problémák. A srácok estére újjávarázsolták az autót, mentünk vele pár métert és most nagyon jónak tűnik, úgyhogy holnap visszaállunk a versenybe. Azért jöttünk, hogy versenyezzünk, ha már a futamgyőzelemért nem harcolhatunk, legalább a szakaszokon had küzdjünk egy kicsit a többiekkel.

A Korda Racing együttműködő partnerei: ADMIRAL ELECTRONIC CLUB, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Corax Bioner ZRt, Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, West Bridge, Study Kft, Colonell Kft, Webprint Kft., G- Roby Net Shop

Forrás: Korda Racing

biggy
2012. április 15.

>>>>>>>> Korda olajcserével kezdi az évet

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek