2019. július 19.


Korda olajcserével kezdi az évet

Többhónapos csendet törnek meg a hétvégén a Terep-Rallye Országos Bajnokság résztvevői Hajdúszoboszlón, a II. Aqua-Palace Kupáról nem hiányozhat a Korda Racing párosa, Korda Erik és Tóth György sem.

Számos izgalmas újdonságot tartogat a Korda Racing számára a 2012-es versenyszezon. A T1/B kategória bajnokpárosának elsődleges célja, hogy sorozatban harmadszor is megvédjék bajnoki címüket az idén 20. születésnapját ünneplő Magyar Terep-rallye Bajnokságban, továbbá szeretnének az abszolút értékelésben is a dobogó legmagasabb fokára állni. A kitűzött célok elérése minden eddiginél nehezebb feladatnak ígérkezik, mivel a magyar bajnoki sorozat komoly nemzetközi erősítést kap az idei szezonra. Természetesen eközben a Korda Racing sem egy helyben toporog, a csapat versenyautója kívül-belül megújul az idei évben. A változások közül az első a sorban, hogy a TOTAL HUNGARIA Kft.-nek köszönhetően a 2012-es szezonban immár a Korda Racing is a TOTAL világszínvonalú kenőanyagait használhatja.
Felsorolni sem könnyű a TOTAL kenőanyagokat használó csapatok sikereit a közelmúltból:
- 8 Egyéni Rally VB cím a Citroen Racinggel 2004-től 2011-ig
- Forma 1 világbajnok a Red Bull csapattal 2010-ben és 2011-ben
- Dakar Rally győzelem 2012-ben az X-Raid-del

Korda Erik: - Először is nagy örömmel köszöntjük csapatunk támogatói közt a TOTAL HUNGARIA Kft.-t! Rendkívül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Sebastien Loeb, Sebastian Vettel és Stephane Peterhansel mellett az idei évben már a Korda Racing is a motorsport legsikeresebb kenőanyagait használhatja versenyautóiban. Természetesen a magunk módján mi is szeretnénk hozzájárulni a TOTAL sikereihez, ezért nagyon komolyan készülünk az idei évre.

- Az autónk műszaki tartalma a magyar bajnoki szezonnyitón még nagyrészt megegyezik azzal, amit tavaly is használtunk, de a téli szünetben nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy az idei évben egy nagyobb lépést tegyünk meg előre. Úgy tűnik, hogy a Magyar Bajnokság második, kapuvári állomásra érik be munkánk gyümölcse és sokak számára izgalmas újdonsággal tudunk előrukkolni a Rábaköz Kupán. Addig is Hajdúszoboszlón felkötjük a gatyát, mert a nevezési lista szerint nemcsak a legnépesebb, de a legerősebb is a mi kategóriánk lesz. Elég csak, ha a korábbi magyar bajnok Miroslav Zapletalt említem, aki idén visszatér a magyar pályákra. A 2012-es szabályváltozásoknak köszönhetően talán egy picit közelebb kerülhetünk a nagymotoros autókhoz, ezért nagyon bízok benne, hogy az abszolútban is a győzelemért fogunk tudni harcolni.

A II. Aqua-Palace Kupa április 13.-án pénteken 17:15-kor, egy 15 kilométeres prológgal veszi kezdetét, szombaton 6, vasárnap pedig 3 szelektív szakasz vár a mezőnyre. A verseny idején a futammal kapcsolatos legfrissebb hírek és eredmények elérhetőek a Korda Racing online csatornáin:
http://www.kordaracing.hu
http://www.facebook.com/kordaracing
http://www.youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: ADMIRAL ELECTRONIC CLUB, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Corax Bioner ZRt, Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, West Bridge, Study Kft, Colonell Kft, Webprint Kft., G- Roby Net Shop

Forrás: Korda Racing

biggy
2012. április 13.

>>>>>>>> Korda szakadékba zuhant

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek