2019. július 19.


Szalay győzelemmel kezdene

Az Opel Dakar Team két egységgel képviselteti magát a tereprali országos bajnokság hétvégi nyitányán, a Hajdúszoboszló környékén tartandó II. Aqua Palace-kupán. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettősnek ezúttal sem lehet más célja, mint a győzelem megszerzése, míg a Rónai Péter, Galambos Tamás párosnak először a visszarázódás (hiszen tavaly augusztus óta nem ültek versenyautóban), utána pedig a tisztes helytállás, az élmezőnyhöz közeli időeredmények elérése a cél. Szalayéknak mindenképpen előnyükre válik majd, hogy miközben itthon tombolt a téli szünet (vagyis a garázsokban pihentek a paripák), addig ők a Dakar-ralin megtettek majd' 9000 kilométert, s nem mellesleg pályafutásuk legjobb eredményét elérve a 20. helyen fejezték be a sivatagi show-t.

„Az idén a Dakar-felkészülésnek rendelünk alá mindent, de attól függetlenül, hogy nem állunk rajthoz az összes magyar bajnoki futamon, amelyiken elindulunk azt szeretnénk megnyerni – mondta a tavalyelőtt bajnoki címet szerző, tavaly pedig ezüstérmes Szalay Balázs, akinek felemás emlékei vannak a legutóbbi hajdúszoboszlói versenyről: – Tavaly ez volt az egyik olyan verseny, amelyen elúszott a bajnoki címünk, hiszen szinte végig vezettünk, majd egy ártatlannak tűnő pocsolyából csak nagyon nehezen tudtunk szabadulni a saját hibámból. Szóval a tavalyi futamot mi szúrtuk el, de az idén nem szeretnénk esélyt adni az ellenfeleknek, hogy lecsapjanak a hibánkra. Remélem számít majd valamit, hogy miközben a többiek pihentek, mi a Dakaron versenyeztünk és gyűjtöttük a kilométereket...”

A csapat másik Opel Antaráját Rónai Péter irányítja, aki a hét végén tesztelte is a versenygépet, hogy egy kicsit visszarázódjon. „Augusztus óta nem ül tünk az autóban, úgyhogy jól jött ez a teszt, a versenyt meg persze már alig várjuk. Versenyeztünk már errefelé, úgyhogy nagyjából tudjuk, mire számíthatunk, legalábbis a pályák jellegét tekintve, mert a mezőny erősségét nehéz így előre megtippelni. Kíváncsi vagyok, ki milyen fejlesztésekkel rukkol elő. A legfontosabb ezúttal is a célba érkezés, s az, hogy az élmezőnyhöz közeli időket autózzunk” – mondta Rónai Péter.

A hajdúszoboszlói ob-futam pénteken egy 15 kilométeres szuperspeciálissal kezdődik, majd szombaton 6, vasárnap pedig 3 szelektív szakaszon döntik el az autósok, motorosok és quadosok (akik közt ott lesz az ötszörös Dakar-győztes Josef Machacek is), hogy ki a leggyorsabb. A viadal össztávja: 655 kilométer, a verseny központja pedig a hajdúszoboszlói Hotel Délibábnál lesz.

Forrás: ODT

biggy
2012. április 12.

>>>>>>>> 4.4 millió néző a helyszínen!

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek