2019. július 19.


Bemutatkozás kipipálva, első versenyre várva!

A HM Motorsport egészen új felállásban indul neki az idei rally szezonnak. Jedlócky László- Komáromi Béla páros mellé csatlakozott két hölgy versenyző Törőcsik Zsófia- Trixi Abiwu személyében. A csapat a II. Egri Lóerő napon mutatkozott be a nagyközönségnek.

Jedlócky László: - Remek hangulatban telt a múlt szombati II. Egri Lóerő nap. Szabad, kicsit szeles, de kötetlen szórakozásban volt részünk. Az idei évet tehát Eger városában indítottuk nem véletlenül. Az elmaradt idénynyitó verseny híre sokkolt bennünket. Úgy éreztük, hogy tennünk kell valamit, hiszen ez nem járható út. Egy nyilvános gyűlésen kiderült ki ezért a felelős, ekkor döntöttem úgy, hogy demonstrációra hívom a rally rajongókat. Több mint száz autóval - Eger városának önkormányzata segítségével - felvonultunk a városban és elrajtoltunk a Dobó tér szomszédságából. Ezen a kellemes hangulatú rendezvényen dupla öröm volt számunkra, hogy a felvonulás mellett bemutathattuk a csapat új tagjait, a HM Motorsport női versenyző párosát Törőcsik Zsófiát és navigátorát Trixi Abiwut. Már egy éve gondolkodtam rajta, hogy valami különlegessel kellene előrukkolni. Úgy gondolom Zsófi megfelelő versenyző, hogy egy Subaru-t terelgessen, Trixi pedig örömmel csatlakozott a csapathoz. Ez a rendezvény pedig kiváló teszt volt a lányoknak, itt barátkozhattak az autóval és egymással is. Terveink az idei évre széleskörűek. Sajnálatos módon a Rally1 és a Rally2 szűkre szabott lehetőségeket biztosít a versenyzőknek, ezért megspékeljük túra versenyekkel is az évadot. Így az első versenyt Tatabányán fogjuk teljesíteni Füredi András barátomnál, aki sok szeretettel vár bennünket. Talán sikerül megmutatnunk, hogy nem véletlen a tavalyi bajnoki cím.

Törőcsik Zsófia: - Ez egy különleges rendezvén volt számunkra. A délelőttöt egy kis kocsikázással töltöttük. Első alkalommal volt lehetőségünk kipróbálni az autót, egy rövid szlalom pályán. Pár kör után egészen belejöttünk, szívesen maradtunk volna még gyakorolni. Két célunk volt, az egyik, hogy ismerkedjünk egy kicsit az autóval, ami természetesen a BMW után egy teljesen új világ, továbbá részt vegyünk a délutáni felvonuláson, amire nagyon sokan eljöttek. Fontos megjegyeznem, hogy nem személyek ellen, hanem a rally mellett kívántunk fellépni. Nagyon jó érzés volt Eger városában hallgatni a dübörgő autókat és kígyózni a hosszú sorban. Azzal a tudattal, hogy mindenki, aki előtted és mögötted van, egy közös dologért jött el. Az idei év a gyakorlásról fog szólni. Ez a konklúzió, amit bár eddig is tudtunk, most újra szembesültünk vele, hogy akkor lehet ebben a sportban elérni valamit, ha hárman egyet alkotunk. Az autó, a navigátor, és én. Nekem most ezt újra kell kezdeni, de tetszik a kihívás.
Megszoktam a BMW-t, azt, hogy könnyen elindul a hátulja, hogy ritkán tolja meg az orrát. Már nem ijedtem meg sok szituációban, amitől az elején tartottam. Most ezeket a berögzült érzéseket és mozdulatokat újra kell gondolnom. El kell hinnem, hogy a kocsi tudja és nekem kell felfejlődnöm arra a szintre, hogy ki is tudjam hozni belőle azt, ami benne van. Tanulható, de rengeteget kell gyakorolni. Hogy hol fogunk versenyezni? Egyelőre bajnokságunk sincs, ezért ahogy a versenynaptár alakul majd, ahhoz tudunk mi is igazodni. Idén a Rally 2-ben való indulás szerepel a terveink között, igyekszünk minél több versenyen ott lenni. Céljaink tehát az idei évben, alakuljon bárhogy a szakág versenynaptára, a kitűzött futamok teljesítése, ismerkedni ezzel az erőgéppel és egymással. Nem szándékozunk rögtön az elején erőt fitogtatni, hagyunk időt magunknak összecsiszolódni, hiszen később csak akkor lehetünk igazán gyorsak, ha az alapok biztos lábakon állnak.

Köszönjük Támogatóinknak: Balog- Metál Kft., GlobalTech, Bakonytherm, OLVEX Kft., Deltaszer, ITB

Forrás: HM Motorsport

biggy

2012. április 06.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek