2019. július 19.


Újabb külföldi siker

Bár a magyar bajnokság még kezdetét sem vette, a TBR Racing máris két sikeres futamot könyvelhet el magának az idei évre. Hazai pályán még nem adódott lehetőségük a bizonyításra, így megtették ezt külföldön, hiszen a csapat bérautója másodszor is remekül szerepelt a német bajnokságban.

Az ADAC Wikinger Rallye már a második állomása volt a bajnokságnak, ahol újra Christian Riedemannak adták bérbe - és szervizelték - a Citroent. A csapat ezúttal is kiváló munkát végzett mind a versenyen, mind pedig azt megelőzően, hiszen az autó tökéletesen működött a verseny során, semmilyen technikai probléma nem hátráltatta a versenyzőpárost.
Az aszfaltos futam első napját sötétben teljesítette a mezőny, de mit sem rontott ez Riedeman gyorsaságán, az abszolút harmadik helyen zárták a napot, vezető pozícióban a kétkerekesek között és az R3-as kategóriában. Bár a második napon már normál körülmények között, világosban versenyzett a mezőny, Riedemannak mégsem sikerült az előző napi szárnyalását megismételni. Nem volt túl szerencsés a versenyző másnapi gumiválasztása, amikor az első körre használt gumikkal indultak neki, mely pillanatok alatt lekopott, így ez nem csupán a gyorsaságában hátráltatta, de a kiváló eredmény megtartásában is. Visszacsúsztak, de a versenyt végül mégis remek eredménnyel fejezték be, az abszolút 6. helyen zártak, ami egyben az R3-as kategória és a 2WD első helyezését is jelentette számukra.
Christian Riedeman az újabb győzelmével vezeti az R3-as kategóriát és a 2WD Kupát is a német bajnokságban.

Bútor Róbert: „Nagyon örülök, hogy újra bizonyítani tudtunk, és minden rendben működött a futam alatt. A TBR csapat ismét jól vizsgázott ezen a megmérettetésen is. A versenyző nagyon elégedett volt az autóval, a csapattal, a munkánkkal, a szerződés szerint pedig megvásárolta a Citroent, így a verseny végén otthagytuk neki. Örülünk, hogy egy ilyen ügyes, fiatal srácnak vihettük az autót, nagyon jó együttműködés volt ez, sok sikert kívánunk neki és a csapatának is!”

A győztes autót nem hozták haza, mégsem maradt Citroen nélkül a csapat, jelenleg két C2R2Max vár bérlőre, új tulajdonosra.

Forrás: TBR

biggy

2012. április 03.

>>>>>>>> Az első lépések és az első élmények

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek