2019. oktober 18.
Delecourral is csatázhatnak Spiciék

Ebben az esztendőben a külföldi versenypályák felé fordul Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás. A csapat és a páros már tavaly év végén döntött arról, hogy 2012-ben a román rally bajnokság versenyeit látogatják. Közeledik a premier, így érthetően az izgalom is fokozódik a kettősnél. Tavaly az ORB-ben peches esztendőt zártak, de az Aradon elért abszolút bronzérem azért mutatta, hogy jó úton járnak. A Mistubishi Lancer EVO X R4-es gyerekbetegségeit levetkőzve, az új fejlesztésekkel ellátva vágnak neki a nyolc állomásból álló sorozatnak. Egy jól felépített, szakmailag megalapozott szereplésben bíznak Spiciék.

Egyáltalán nem volt könnyű döntenünk, amikor az ORB-t szembeállítottuk a külföldi lehetőségekkel – fogalmazott Spitzmüller Csaba. – A hazai gazdasági körülmények egyáltalán nem megfelelőek manapság egy ilyen drága sportághoz, esetlegesen, véletlenszerűen pedig nem szerettünk volna versenyezni. Éppen ezért döntöttünk Románia mellett. Én már korábban szerepeltem ebben a sorozatban, nagyon jó tapasztalatokat szerezhettem. Ráadásul tavaly Aradon azt is láttuk, hogy mennyit fejlődött a szakág keleti szomszédunknál. Kétnapos, pörgős versenyeket rendeznek, az előírt szabályokat pedig szigorúan betartják a párosok. Remek a légkör, kiválóak az aszfaltos és murvapályák, élmény ilyen közegben csatázni. A mezőny is nagyon sokat erősödött, így egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Elég csak megemlíteni Francios Delecour nevét, akik szintén riválisunk lesz ebben az esztendőben. A francia híresség legutóbb a Monte Carlo Rallyn nyert gyorsasági szakaszt, most pedig a Román Turisztikai Hivatalt reklámozva fog szerepelni a bajnokságban.
Hosszú, embert próbáló gyorsasági szakaszok várnak Spicékre, valamint sok magyar versenytárs is, hiszen nem csak ők indulnak Romániában a hazai kontinensből. Komoly csata várható már a nyitó versenyen is, amelyet Brassó központtal bonyolítanak le.
A mi részünkről hatalmas várakozás előzi meg a nyitányt – tette hozzá Szőke Tamás, navigátor. – Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy erre a szintre eljuthassunk. A gazdasági háttér megteremtése mellett marketing oldalról is fel kellett építenünk ezt az esztendőt. Spicivel ez már a második közös évadunk lesz, hiszem, hogy továbbra is olyan szinten tudunk együtt dolgozni, mint 2011-ben. Sőt, talán még jobban is, mert valamennyi feladatunkat tökéletesen kell megoldani ahhoz, hogy eredményesek lehessünk. Aradon megtapasztaltuk, hogy mit nyújt a versenyzők számára egy ilyen romániai futam. Minden egyes viadalra alaposan fel kell készülni, mert komoly kihívások előtt állunk. A magyarországi szabályokkal ellentétben itt limitálva van a pályabejárás. Minden gyorsasági szakaszon maximum háromszor lehet végigmenni. Nagyon pontosan föl kell írni a pályákat, nem lehet fejből autózni, mint sok hazai szakaszon. Remélem, hogy ezzel nem lesz gond, és a terveknek megfelelően minden versenyen a dobogóért leszünk harcban.

A rajt előtti napokban alaposan felgyorsulnak az események a Spici Racing Team Hungary-nál. Az autót gőzerővel készítik, majd matricázzák, hogy a szombati teszten komoly szakmai munkát lehessen végezni. Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás ezt egy jó hangulatú, kazincbarcikai közönségtalálkozón mondta el az érdeklődőknek. Az Egressy Művelődési Házban Spici sztorizott a régmúltról, de természetesen a jövő terveit, a romániai feladatokat is elemezték. Ezt egyébként a NEO FM-ben is megtette a kettős. Az országos kereskedelmi csatorna is meghívta őket egy beszélgetésre, amelyet a budapesti stúdióban rögzítettek a bajnoki rajt apropóján. A szurkolók március 29-én, csütörtökön hallgathatják meg a műsort, este nyolc órai kezdettel. A csapat ezt már vélhetően csak az interneten keresztül tudja majd megoldani, mert ekkor már Brassóban, a nyitány előtti közvetlen előkészületeket végzik majd. Pénteken ugyanis rajt, méghozzá az első aszfaltos versenyen. Cél az élmezőny, nem csak most, hanem az egész bajnokságban, közte a páros első IRC-viadalán, amelyet júliusban nagyszebeni központtal rendeznek majd meg.

A román rallybajnokság programja:
Tess Rally, Brassó március 30-31.
Raliul Timisoarei, Temesvár április 27-28.
Raliul Bacaului, Bákó május 25-26.
Raliul Clujului, Kolozsvár június 22-23.
Raliul Sibiului, Nagyszeben (IRC) július 20-21.
Raliul Aradului, Arad augusztus 17-18.
Raliul Tara Barsei, Brassó szeptember 7-8.
Raliul Iasului, Jászvásár október 5-6.

Forrás: Spici RTH

biggy

2012. március 24.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek