2019. július 19.


Bíztató kezdet, pontszerző helyezés

Az Eurosol Racing Team Hungary versenyzői Puskádi János és Gódor Barna pontszerző helyezést értek el pályafutásuk első Super 2000-es versenyén az új Skoda Fabia-val. A 2012-es szezon második futamán, a Kanári szigeteken megszerzett IRC abszolút 7. helyezéssel az összetett 11. pozíciót foglalják el a tabellán.

Csodálatos tavaszi időjárás, valószínűtlenül jó minőségű, de nagyon kemény, aszfaltos pályák, rendkívül barátságos, segítőkész rendezők és fantasztikus nézőközönség. Mindez jellemezte Puskádi Janiék debütáló versenyét a Skoda Fabia Super 2000-el. Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY csapata az alapos felkészülést és a hosszú, nehéz versenyt követően boldogan ünnepelhetett a Las Palmas-ban felállított céldobogón. A szezon második IRC futamára, az ismeretlen helyszínt jelentő Kanári szigetekre a tanulás és a tapasztalatszerzés céljából érkezett a versenyzőpáros és a kitűzött célok maradéktalanul teljesültek.

A szokásosan feszített program, ami az IRC futamokat jellemzi a múlt hét elején a pályabejárással kezdődött. Sikerült is minden gyorsasági szakaszon a lehetséges két alkalmat kihasználni, de volt olyan szakasz, ahol csak sötétben tudott a páros itinert készíteni. A tükörsima, de mégis nagyon trükkös pályákon egyértelműen megmutatkozott a helyi pilóták helyismerete, akik nem ritkán „űridőket” autóztak. A Puskádi – Gódor páros reális célokkal, az új versenyautó minél hatékonyabb megismerésével tervezte ezt a futamot. Lépésről lépésre fokozták a tempót és az összes szakaszon javítottak, amikor másodszorra kellett azokat teljesíteni. Nem kérdés, hogy rengeteg tartalék van még az autóban, de a Pilótában és Navigátorában is.

Az a tény, hogy az első versenyt sikerült gyakorlatilag hiba nélkül teljesíteni, hatalmas előnyt és lendületet jelent a folytatáshoz. A versenyzők öröme az elért eredményen túl annak is szól, hogy minden percét élvezték az autózásnak a Super 2000-es Skoda Fabia-val. Go-kart módjára működött a gyári segítséggel, tökéletesen beállított autó. A pályák nehézségére és a tapadásra, valamint a Skoda erejére is jellemző, hogy közel 30 darab gumiabroncsot fogyasztott el a csodás „Kis Szörnyeteg” az egész verseny folyamán a legkeményebb keverékből. Minden körre új abroncsokat kellett szerelni az autóra és további kettőt pótkeréknek, aki nem így tett, az vászonig kopott gumikkal egyfolytában csúszkálva, „lidércesen” tudta csak teljesíteni a távot és az öröm nem volt őszinte a „spórolás mellett döntő”, illetve arra kényszerülő versenyzők arcán.

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY technikai személyzete és a versenyzők számára is hatalmas segítséget jelentett és nagyon nagy köszönet illeti Raimund Baumschlagert és csapatát a BRR Team-et, akik folyamatos professzionális hátteret jelentettek a verseny alatt. Az egyetlen felmerülő apró féltengelyhibát (brrr!! :) ) pillanatok alatt elhárították. A csapat mérnöke szinte egész idő alatt a magyar csapat szervizsátra alatt segédkezett. Köszönettel tartozunk még a magyar Szurkolóknak is akik rengeteg SMS-t, Facebook üzenetet küldtek. Az elért sikert Nekik is ajánljuk! :)

A folytatással kapcsolatban rövid „levegővétel” után hamarosan jelentkezünk.

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek, Támogatóinak segítségét, akik lehetővé teszik, hogy a csapat e csodálatos helyszíneken és versenyeken részt vehessen az IRC sorozatban.

Forrás: ERTH

biggy

2012. március 21.

>>>>>>>> Szigeti veszedelem

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek