2019. július 19.


Rajt előtti önbizalombomba

Minden szempontból tökéletesen alakult az elmúlt hétvégje Kazár Miklósnak és Ferencz Ramónnak. A Maxiummun Racing Team kettőse a közelgő bajnoki rajt előtt részt vett az orfűi rallysprint viadalon. Sőt, meg is nyerte a vasárnapi száguldást. A Mecsek Rallykon is használt gyorsaságit ötször teljesítették a benevezett párosok, ami az új idény előtt a tesztelést is remekül szolgálta.

- A csoda kategóriába tartozott, hogy egyáltalán elkészült a versenyre az új autónk. Az R4-es kittel ellátott Mitsubishivel ezért igyekeztünk a lehető legtöbb időt közösen tölteni. Szombaton rengeteget teszteltünk és nagyszerű benyomásokat szereztünk a Mitsubishiről. Hatalmas a különbség a tavalyihoz képest. Az én elképzelésemhez és a stílusomhoz sokkal közelebb áll, jobban illeszkedik, mint az előző három gyémánt. Ramónnal most versenyeztünk először együtt, de abszolút nem volt az összecsiszolódás. Nekem az autót, Ramónnak pedig a csapatot kellett megszokni, ezért is hasznos volt számunkra ez a sprintfutam.

Az orfűi időjárás is kedvezett a tesztelésre érkezett párosnak. Az elején ugyanis esett a hó, ezután pedig az eső áztatta az aszfaltot. A verseny középső részében nedves burkolaton, végül pedig szárazban is megtapasztalhatták a Mitsubishi EVO IX-es viselkedését.

- A verseny azért mégis verseny – folytatta Kazár Miklós. – Szerencsére a többiek is így gondolták, így az elején nagyon komoly csatát vívtunk Asival, Beppo Harrachal és Botka Dáviddal. Színvonalas és izgalmas küzdelem végén nyertünk egy olyan gyorsaságin, amely talán a pécsi IRC-futam része is lesz. Az eső miatt elég sok anyagi kárral járó baleset történt, de szerencsére ez minket nem érintett. Tavaly a húsz másodperccel maradtunk el a legjobbaktól, most pedig tízzel sikerült nyerni. Ez ugye fél perces fejlődést jelent, ami hatalmas optimizmussal tölt el minket a hó végi Eger Rally előtt. A mostani tapasztalatokból kiindulva, bizakodva várjuk az ORB nyitányát.

Gyors pilóta mellett

- Ez volt az első közös hétvégénk – értékelte a TR Consult Rallye Sprint Bajnokság nyitó futamát Ferencz Ramón. – Nagyon, de nagyon jól éreztem magam. Profi csapattal dolgozhattam együtt, ami a jövőre nézve rendkívül nagy bizakodással tölt el. A jó hangulat mellett pedig az eredményességre sem lehetett panasz, hiszen legyőztük a magyar és az osztrák bajnokot is. Nyilván az ORB-futamok lesznek majd az igazi értékmérők, de a mostani önbizalombomba mindenképpen jót tett nekünk az egri nyitány előtt.

Forrás: MRT

biggy

2012. március 13.

>>>>>>>> Új navigátorral a bajnoki címért

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek