2019. január 23.


Egy sikeres teszten van túl Talmácsi

Talmácsi Gábor - Patkó Gergő
Mitsubishi Lancer EVO 9.

Talmácsi Gábor és csapata, a Maricsek Racing Team tesztelési célzattal részt vett a Rally Sprint Bajnokság nyitófutamán, ahol 5 gyorsasági állt a rendelkezésükre arra, hogy elsősorban kipróbáljanak egy Mitsubishi Lancer Evo 9-es versenyautót. A rally köztudottan azon sportok közé tartozik, ahol folyamatosan változnak a körülmények, melyekhez villámgyorsan kell alkalmazkodni és esetenként improvizálniuk is kell a versenyzőknek. A szeszélyes időjárásnak köszönhetően így volt ez a verseny napján is, amikor az első gyorsasági alatt volt egy kisebb havazás, majd az eső kezdett el esni, a legutolsó gyorsaságira pedig már száraz aszfalt várta a pilótákat.

Talmácsiék több beállítást, illetve gumikeveréket is kipróbáltak és lépésről lépésre fejlődtek, gyorsultak, amit az elért időeremények is jól mutattak és kategóriájukban az élmezőnyben végeztek.

Talmácsi Gábor: "Elégedett vagyok a mai nap teljesítményével. Sokat tanultam és tapasztaltam. Volt alkalmam kipróbálni, hogy milyen vizes, csúszós aszfalton menni, de a nap végére a slick gumik is előkerültek. A 3. gyorsaságitól megjött a kellő lenület és elkezdtük élvezni a versenyt. Bár elsősorban most nem az időeredmények voltak a fontosak, mindenképpen jó viszonyítási alapot adnak számunkra. Kilométerről kilométerre egyre jobban éreztem az autót és a felvételeket visszanézve is igyekeztem minél jobban megválasztani az íveket és minél jobb féktávokat venni. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot a navigátorommal, Patkó Gergővel, aki meglévő rutinjával szintén sokat segített. Köszönöm a csapatomnak és szerelőknek a munkát és a segítséget."

Maricsek Miklós: "MInden az előzetes várakozáson felülire sikerült. Sokkal több információval és tapasztalattal lettünk gazdagabbak, mint amit reméltünk. Talmácsi Gábor egy vérprofi versenyző, akivel öröm a közös munka. Nagyon aprólékosan és részletesen el tudja mondani hogy milyen beállításra lenne szüksége, hogyan viselkedik az autó. Iszonyatosan gyorsan tanul és nagyon komolyan veszi a munkát. Bár az eredmény másodlagos volt számunkra ezen a hétvégén, jól látszott, hogy nemcsak 2 keréken, hanem 4-en is gyorsan és pontosan tud menni. Sok munka vár még ránk, de nagyon jó irányba haladunk és igyekszünk mindenben segíteni őt."

Forrás: MRT

biggy

2012. március 12.

>>>>>>>> Talmácsi Orfűn tesztel

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek