2019. szeptember 22.
Pantomim a szupergyorson

Az abszolút rangsor 16. helyén zárták Érdiék a Mexikó ralit

„Célba értünk. És nem csak ennek a ténynek örülünk, hanem annak is, hogy a kategóriánkban sikerült megcsípnünk az 5. helyet, ami összetettben a 16. pozíció eléréséhez volt elég. A rajtnál ugyan a dobogót tűztük ki célul, ám a versenyen annyi problémával kellett szembenéznünk, hogy az elért eredmény büszkeséggel és boldogsággal tölt el minket” – így értékelte a Mexikó ralit közvetlenül a célba érkezés után Ifjabb Érdi Tibor, aki Táborszki Attila navigálásával immár a hetedik világbajnoki futamát teljesítette.

A viadal utolsó napja is „melós” volt, az Érdi Rallye Team párosa a vasárnapot sem úszta meg defekt nélkül, viszont az olasz szervizcsapatnak – a Ralli Art Italia szerelőinek – sikerült megjavítaniuk a szombaton rakoncátlankodó féket, így a vasárnapi első gyorsaságin egy jóízűt autózhatott a magyar páros.

A Mexikó rali szuperpályája, az 54 kilométeres szakasz teljesítése már nem ment gond nélkül: a huszadik kilométer táján megkapták verseny alatti ötödik defektjüket. A gyors kerékcserét követően nagyjából 5 kilométerrel később pedig lemerült az elem az átbeszélőben, így a szakaszból hátralévő csaknem 30 kilométert a navigátor pantomimelőadása töltötte ki: Táborszki Attila kézjelekkel és gesztusokkal próbálta diktálni az itinert.

A fiúk az utolsó két gyorsaságin sem autózhattak teljes erőbedobással, miután rájuk ijesztett a Mitsubishi Lancer EVO X-es: elkezdett folyni a váltóból az olaj, ezért a végére ismét vissza kellett venniük a tempóból. A biztonsági autózás eredményeként végül sikerült teljesíteni a legfőbb célkitűzést, behozni az autót a csapat első tengerentúli világbajnoki futamán.

„Nagyon elfáradtunk. A 24 gyorsasági szakasz 430 kilométerét 5 óra 30 perc alatt teljesítettük, a győztes Sebastian Loebtől 1 óra 15 perccel maradtunk el. Ezúttal super rallye nélkül futhattunk be a célba, rengeteg tapasztalattal gazdagodva. A Mitsubishivel elégedettek voltunk, egy kicsit leharcoltuk ugyan, de a fékproblémán kívül komoly technikai baja nem volt. A verseny hangulata végig fantasztikus volt, a mexikói fiesztán számos új barátot szereztünk, és ami szintén fontos: az olasz csapat vezetői is gratuláltak nekünk az elért eredményhez. Minden szurkolónknak köszönjük a buzdítást” – zárta a rövid gyorsértékelést Érdi Tibor.

Forrás: Érdi Rallye Team

biggy

2012. március 12.

>>>>>>>> Előbújt a felhők mögül a mexikói nap

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek