2019. oktober 18.
Előbújt a felhők mögül a mexikói nap

A defektsorozat ellenére sikerült feljebb kapaszkodniuk Érdiéknek

A katasztrofálisnak mondható pénteki versenynap után szombaton végre jó hírekkel örvendeztethette meg szurkolóit az Érdi Rallye Team párosa: az Ifjabb Érdi Tibor – Táborszki Attila duó öt helyet előrelépve az abszolút rangsor 19. helyére küzdötte fel magát a Mexikó ralin.

„Hosszú és fárasztó nap volt, de végre jó érzésekkel jöhettünk le a pályákról” – értékelte saját teljesítményüket a pilóta. Mindez nem jelenti azt, hogy zökkenőmentes lett volna a szombati produkció: állandó fékproblémákkal és két defekttel is meg kellett küzdeniük a fiúknak. Az abroncsokkal egyelőre nincs szerencséje a magyar párosnak, a pénteki két gumicserét is beleszámítva már a negyedik defektnél járnak.

Nagyobb problémát jelentett, hogy a Mitsubishi Lancer EVO X-es fékje 10 kilométeres autózás után elkezdett levegősödni. „Nehéz teljes erőbedobással közlekedni a pályákon, ha a célba érkezések után hatszor le tudod nyomni koppanásig a fékpedált. Nem csoda, hogy óvatosabbra vettem a féktávokat, ami viszont azonnal meg is látszott az időnkön” – mondta Érdi Tibor.

Ami a további forró pillanatokat illeti, egy alkalommal a szerencse is kellett ahhoz, hogy a fiúk ne boruljanak fel (majdnem leért a visszapillantó tükör), végül sikerült talpon tartaniuk az autót, sőt szombaton sem gumifalnak, sem más tereptárgynak nem koccantak neki. Érdi Tibor értékelése szerint a második versenynapon már sokkal jobban sikerült megtalálniuk a pályák ritmusát, az éles helyzetekben rengeteget tanultak az autóról, de sok hasznos információt szereztek a Mitsubishiről az olasz csapattól is.

Vasárnapra maradt a Mexikó rali leghosszabb pályája, egy 54 kilométeres gyorsasági, de Érdi Tibor szerint aligha lehet nehezebb feladat, mint szombaton a kétszer is abszolvált 42 kilométeres szakasz, ami minden bizonnyal az egész a viadal legnagyobb kihívása volt.

„Az utolsó versenynapon mindent megteszünk a célba érésért, sőt bízunk abban is, hogy előbbre léphetünk az összetettben” – mondta Érdi Tibor. Nem lesz könnyű feladat, hiszen az előttük álló lengyel párostól közel 30 perccel vannak lemaradva, így a feljebb lépés csak akkor képzelhető el, ha a riválisok hibáznak.

Forrás: Érdi Rallye Team

biggy

2012. március 11.

>>>>>>>> Érdiék kipróbálták a denevér-pózt

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek