2019. oktober 18.
Levegő után kapkod a magyar pilóta

Kategória harmadik idővel nyitottak Érdiék a Mexikó ralin

Megkezdődött a Mexikó rali, amelyen az Érdi Rallye Team csapata első alkalommal áll rajthoz: az Ifjabb Érdi Tibor-Táborszki Attila duó a Rally Art Italia csapat támogatásával egy 2012-es fejlesztésű gyári Mitsubishi Lancer EVO X.-essel vágott neki a viadalnak.

Rossz előjelekkel kezdődött a mexikói kaland a magyar páros számára: az előre lefoglalt és kifizetett Jeep Patriot tréningautót a fiúk nem tudták átvenni, mivel a bérbeadó cég lefelejtette róla a rendszámot, így aztán a jármű használhatatlannak bizonyult. Szükségmegoldásként a csapat egy Volkswagen Jettá-t vetett be a tréningen, amivel viszont alig bírtak felkapaszkodni a meredekebb domboldalakon.

Érdi Tibor szerint már az edzéseken is érzékelhető volt a vb-rutin, legalábbis erre utal, hogy az első tréningnapon - a korábbi versenyekhez képest - ezúttal sem a pilóta, sem a navigátortársa nem fáradt el különösebben. A második napi pályafelírás már erőt próbáló feladatnak bizonyult: egyrészt erre a napra estek a hosszú gyorsaságik (54, 42 és 30 kilométeresek), másfelől a fiúk megérezték a hatalmas szintkülönbségeket. A pilóta elmondta: a pályák bizonyos pontjain szédülés, ólmos fáradtság kerítette hatalmába, a legmagasabb pontokon kapkodnia kellett a levegőt. „Az 54 km-es gyorsaságit üres hassal 1,5 óra alatt sikerült felírnunk. Amúgy zökkenőmentesen haladtunk, az összes pályán végigmentünk. 14 órát ültünk autóban, majd egy négyórás dekorálással fejeztük be a napot” - tette hozzá Érdi Tibor, aki szerint az előkészületek igazolták, hogy nagyon nehéz viadal vár a csapatra főként a technikás-becsapós pályák, a szintbeli különbségek, a nagy meleg és a por miatt.

A csütörtöki shakedown-on a fiúk végre beülhettek a Mitsubishibe, az öt kilométeres kijelölt pályaszakaszt négyszer abszolválták. Érdi Tibor alapvetően elégedett volt a mutatott formával, a negyedik nekifutásra például már 8 másodpercet sikerült lefaragniuk az elsőként mért idejükből. A pilóta ugyanakkor elárulta azt is, hogy a ritkás magaslati levegő miatt az autó nem annyira erős, mint a tengerszinten.

Csütörtökön este aztán megkezdődött a verseny. Az első gyorsasági egy valóságos utcai show-nak bizonyult: az egy kilométeres pályán több ezer néző követte nyomon határtalan lelkesedéssel az eseményeket. Érdiék jól kezdtek: kategóriájukban a harmadik időt autózták, amivel összetettben a 18. helyen várhatják a pénteki folytatást.

„Jobban kezdtünk, mint amit a shakedown eredményei alapján reméltünk, ettől azonban nem kaptunk vérszemet. A pénteki stratégiánk egyértelmű: abszolút biztonságos autózás a pontszerzés reményében. Remélem odahaza sokan szurkolnak nekünk” - értékelte az eddig történteket Érdi Tibor.

Forrás: Érdi Rallye Team

biggy

2012. március 09.

>>>>>>>> Kora tavaszi rajt a mexikói kánikulában

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek