2019. augusztus 19.
Loeb elégedett a C2 S1600-zal

A hétvégén megrendezett Rally du Var két szempontból is fontos versennyé vált az elmúlt hétvégén: mialatt Simon Jean-Joseph megszerezte idei francia S1600 bajnoki címét, bemutatkozott a Citroen új csodafegyvere, a C2 S1600.

Nyolc év szolgálat után elkerülhetetlen volt a váltás: a Citroen Saxo S1600, amivel Sebastian Loeb és Daniel Sola is junior-világbajnoki címet szerzett, a jövő évtől nyugdíjba vonul. Helyét a C2 S1600 veszi át, amelynek minden esélye megvan rá, hogy ugyanolyan sikeres autó legyen, mint az elődje.

A Rallye du Var-on az új autó természetesen nem a mezőnyben indult, hanem előfutóként, azonban nem más vezette, mint az idei VB 2. helyezett Sebastian Loeb. A navigátor helyén viszont ezúttal nem Daniel Elena, hanem Loeb barátnője, Severine ült.

Loeb érzése szerint az új versenyautó kissé nehezebben vezethető, mint az elődje, azoban ezt az elkövetkezendő tesztek során korrigálni lehet. "Az autó egy nagyszerű alap, teljesen problémamentesen működött minden. A motorja sokkal rugalmasabb és erősebb, mint a Saxoé. Nagyon jó az egyensúlya, és a súlypontja is a lehető legjobban középre került." - nyilatkozta a korábbi S1600 világbajnok.

A Loeb által futott idők összehasonlítása a mezőnyben futott S1600 autókkal értelmetlen lett volna, hiszen a C2 csak előfutóként szerepelt, mivel a homologizációja még hiányzik. Ezt az autó várhatóan április elején szerzi meg, és innentől kezdve várhatják a magyar szurkolók is, hogy hazánkban is rajthoz álljon az új csodafegyver.

Forrás: www.rallye-magazin.de
Fotó: ffsa.turbo.m6.fr

2003. november 26.

>>>>>>>> A citroën bemutatta a C2 Sportot
>>>>>>>> Citroën C2 Sport

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek