2018. oktober 19.


Ismét a PH Sport vezetőjével beszélgettemKorábban megkezdett riport sorozatunkat szerettem volna már folytatni, de nem sikerült Veszprém óta szót váltanunk Bernard Piallat-val, a PH Sport vezetőjével, így a Mecsek Rally alkalmával, a szombat esti szervizparkban faggattam egy kicsit az elmúlt verenyekről is.


- Veszprém meglehetősen "különleges" verseny volt számotokra. Nem volt egy szép látvány, ahogy lángolt az az autó... Hogy érezted magad akkor? Mi volt az első gondolatod?

- Első gondolatom az volt, hogy Robi és Igor kint vannak az autóból, és ez a lényeg, örültem annak, hogy nem lett nagyobb baj. Persze nem volt jó érzés. De az autó csak pénz, nem az a legnagyobb gond. Persze, az is rossz, ha az ember ennyi pénzt elveszít, de a lényeg a pilóta és a navigátor, és nem jó érzés, hogy veszélyben voltak, és miattuk örültem. Később persze már az ember gondol arra, hogy mennyi pénz, és persze később minden szerelő keményen is dolgozott, hogy új autót éptsünk.

- Sikerült rájönni, mi lehetett a tűz oka?

- Nem igazán. Vannak tippek, talán valami motor probléma, de nem tudjuk pontosan megfejteni, hiszen az autó teljesen megsemmisült. Robi korábban motor problémára panaszkodott, talán ez volt az ok.

- Arad, az hogy új ország, jelentett számotokra bármi különleges nehézséget?

- Először jártam Romániában, és érdekes volt felfedezni egy új országot, egy új versenyt. Szép verseny volt, de Románia nem jó hely: nagyon szegény. Szerettem a tájat, de nem éreztem jól magam Romániában.

- Most pedig itt vagyunk Mecsek Rally-n, ahol a magyar bajnokságban 4-5 versenyző páros is küzd a bajnoki címért. Szerinted ki lesz a bajnok?

- A bajnok Asi lesz, szerintem, gyors versenyző. Nem sok esélye van Robinak a kiégett autó miatt, és persze mert Aradon gondjaink voltak, ahogy Miskolcon is... De ebben az évben sokat tanultunk a 207-esről Robival együtt, és a magyar bajnokságról is. Azt hiszem túl késő már, nem tudunk elegendő pontot gyűjteni a bajnoki címhez.

- De holnap még hosszú nap lesz...

- Igen, de Asi és ifj. Tóth János jelen pillanatban is Robi előtt vannak a bajnokságban, és Asi most is, ezen a versenyen, úgyhogy nincs szerencsénk a bajnoki győzelemhez. Semmi nem lehetetlen, de nem gondolom, hogy sikerülni fog.

- Ez az első IRC futam Magyarországon. Mit gondolsz a színvonalról? Magasabb színvonal, mint egyéb magyar bajoki futamok?

- A szerviz park nagyobb, jó rendezésű verseny, voltam már 5-6 alkalommal itt versenyen, de Pécs az Pécs.

- És hol áll a színvonal, szerinted, egyéb IRC futamokhoz képest?

- Szerintem rendben van. Néhány gyorson túl sok a néző és a lassító, illetve nincs elegendő biztonsági ember és rendőr a pályák mentén, de a gyorsaságik szépek, a rendezéssel nincs jelentős probléma, rendben van.

- Mit hallottál a versenyzőktől? Szeretik ezeket a pályákat?

- Bouffier nem szereti a pályákat. Túl sok a lassító, ami megtöri a ritmusát, de ezeken a pályákon kell mennie mindnekinek. Szerintem jók a pályák. Jobbak talán, mint Egerben.

- Mit gondolsz, ki lesz az IRC bajnoka idén?

- Szerintem egy Skodás versenyző lesz, Loix vagy Kopeczky.


>>>>>>>> Bernard Piallat-val beszélgettünk
>>>>>>>> Ismét egy szösszenet a PH Sport atyjával
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek