2019. január 23.










Ismét egy elmaradt célinterjú



Menyával sem sikerült a mecseki célban beszélgetnem, jelentem, pótoltam a hiányosságot. :o)


- Mesélj! Neked milyen volt a Mecsek Rally?

- Igazából azt mondhatom, hogy nagyon jól sikerült, mert vezettük jó sokáig az IRC mezőnyt, ami egy nagyon jó dolog. Az első napon még tudtunk volna gyorsabban is menni egy picikét, de ez az eredmény olyan jólesően lazán jött, úgyhogy megpróbáltuk tartani, hiszen kellett gondolnunk a magyar bajnokságra is, amit csak akkor tudtunk volna elveszíteni, ha kiesünk... Igazából teljesen optimálisan alakult, aztán végül nem nyertük meg. A második napon az első körben egy kicsit lazábbra vettük, és nagyon bejött elénk az olasz srác, aztán pedig már nem tudtam vele mit kezdeni, pedig tisztességgel próbáltuk. Még le is jöttünk mögé az utolsó körben az első gyorsaságin 1,9-re, de egyszerűen a hosszún úgy megvert, hogy nem tudtam vele mit csinálni, a lefelében a széles jó minőségű úton egyszerűen nem tudtam megverni... Voltak jó részeredményeink, de mindkét körben ugyanattól a pontttól a végéig 7 másodpercet adott.

- Szerinted ez min múlt? Az Ő rutinja a hosszabb gyorsokon, talán?

- Nem hiszem, mert összpontosítottunk, koncentrációban nem volt hiány, azt mondhatom. Lehet, hogy egy picit más gumival ment, lehet, hogy neki jobban feküdt az a rész... Nem tudom, ezt így nehéz eldönteni. Lehet, hogy a technikás részeken, ahol lassabban megyünk, ott Ő jobb... De nem tudom egyértelmúen eldönteni. Talán azt mondhatom, hogy fölfelében mi talán egy picit jobbak voltunk, lefelében pedig Ő. De ez sem teljesen egyértelmű, mert első nap is váltakoztak ezek a dolgok... Nem tudom, azóta sem tudom, mi ennek az oka.

- Összességében mennyire vagy elégedett vagy csalódott? Mert a bajnoki cím megvan...

- Ez így van, és mondhatom is, hogy elégedett vagyok teljesen. Ebből a szempontból minden klappolt, minden rendben volt. Abból a szempontból is elégedett vagyok, hogy itt volt azért az elsőkerekes menő brigád, és igazából csak az Albertinivel voltunk ott mi ketten elől. Volt itt egy Mauffrey, aki egy nagyon jó pilóta, itt volt a Raoux, akinek ugyan voltak gondjai, de még gyorsaságikon sem jöttek közel hozzánk, mi ketten nagyon-nagyon elmentünk, és ez nagyon jó érzés volt. Akár hogy is nézzük - pláne aszfalton - nekik hatalmas rutinjuk van, nyilván a pályákat én jobban ismertem egy kicsit, de én elégedett voltam, ez nagyon nagy dolog volt véleményem szerint, hogy ez így sikeült, és nagy dopping is egyúttal.

- Ez mennyire biztató Számodra a jövőre nézvést?

- Abszolút fel vagyunk spanolva. Nekem nagyon tetszett ez az év, ez az autó, az első kerék meghajtás, illetve összességében az egész. Nyilván a magyar bajnokság annyira nem volt kiélezett, azt mondhatom, de ez az IRC nagyon-nagyon tetszett. Barumon is voltak már biztató részeredményeink, itt viszont egyértelműen domináltunk. Ezen felbuzdulva próbálunk beiktatni még az idei évre egy olyan versenyt, ami a jövőre nézve hasznos lehet nekünk az IRC-ben...

- Jól értem, az IRC felé mennél el?

- Abszolút, azt beszéltük, hogy ezt látjuk egy olyan dolognak, ami jó lehet nekünk.

- Valami konkrét terv van már, vagy még korai lenne erről kérdezzelek?

- Megmondom őszintén, hogy egy 5-6 versenyes IRC programot próbálunk összeállítani.

- Vannak már kiszemelt versenyek?

- Mindenképpen nyilvánvalóan az az egyszerűbb nekünk, ami olyan 1000-1500 kilméteres körzetben van, így például egy Skót Rally, egy San Remo, egy Mecsek, egy Barum lehet jó, aztán majd meglátjuk a végleges naptárat, és az alapján döntünk. Állítólag jövőre a lengyeleknél is lesz egy murva futam, márpedig én kevelem a murvát... Remélem, össze fog ehhez állni a hátterünk, dolgozunk rajta keményen. Természetesen a magyar bajnokság sincs elvetve, de ahhoz megint egy olyan dolognak kellene összeállni, amilyen az idei volt, hogy menjünk a magyar bajnokságban is, illetve reméljük, hogy egyáltalán lesz mezőny, hiszen ez a középmezőny Magyarországon kicsit eltűnőben van, de reméljük, sikerül mindenkinek öszerakni a hátteret, és akkor egy jó buli lesz.


>>>>>>>> Turán Fricivel beszélgettem
>>>>>>>> Herczig Norbi Mecsekről
>>>>>>>> Véget ért a Mecsek Rally
>>>>>>>> Egy elmaradt célinterjú




© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.






Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek