2019. január 23.


Menya Arad utánMenya még egy "hologrammos" karkötőt is hajlandó felvenni a kiegyensúlyozottságért, kérdés müködik-e...


Most nem nyert, de még könnyedén bajnok lehet… Erről, és az előttük álló feladatokról is beszélgettünk Arad után.

- Mesélj egy kicsit: milyen volt nektek ez a verseny?

- Igazából azt mondom, hogy jó volt. Jó volt egy kicsit a változatosság. Jók voltak a pályák nagyon, jól éreztük magunkat alapvetően. Elég változatosak is voltak: szűk erdei utaktól elkezdve az egészen széles útig minden volt.

- Az eredménnyel gondolom nem vagy olyan elégedett, mint a korábbi versenyeken?

- Most másodikak lettünk, bár a Citroen profit megnyertük, az Romániában egy működő dolog. Most mentünk először Pirelli gumikkal, nem volt tapasztalatunk, nem is nagyon próbáltuk előtte. És mellé nyúltam: egy kemény keverékű gumival mentem ki és saras volt az 1. kör. Annyit kaptam, hogy igazából esélyem nem volt. Közepes tempóban mentünk végig, végeredményben különösebb probléma nélkül. Azt gondolom, hogy most gyorsabb volt az ellenfelünk.

- Mennyire vagy csalódott emiatt?

- Egy picit igen, de azt mondom hogy ez egy nehéz verseny volt. Nyilván nyerni akarunk mindig, de azt mondom hogy jó így, hogy célbaértünk, jó hogy teljesítettük ezt a versenyt, mert nagyon sok versenyzőnek nagyon sok problémája volt. Minket elkerült minden, remekül üzemelt a Citroen is, a csapat is, úgyhogy igazából minden úgy zajlott, ahogy szokott, csak hát nem nyertünk.

- Lehangoltnak tűnsz, de reméljük ez elmúlik a következő versenyre, mert hát neked nincs annyi időd mint úgy az átlag mezőnynek, mert nektek lesz még Mecsek előtt feladat.

- Így van, de egyébként nem vagyok lehangolt, boldog voltam hogy megcsináltuk ezt a versenyt, mert ez pilóta és navigátor szempontból is komoly dolog volt. Igen, a következő versenyünk az most a Barum Rally, Csehországban az IRC futam. Erre készülünk most kőkeményen, nagyon kíváncsi vagyok. Most újból visszatérünk az aszfaltra, megintcsak Pirellivel fogunk menni aszfalton, amivel megint nincs tapasztalatunk. Majd csinálunk egy tesztnapot, be kell iktassuk valamikorra és felkészülünk, most már előre nézünk. Túl vagyunk az Aradon és akkor a Barum.

- A Barum Rallye azért nem ismeretlen számodra.

- Annyi, hogy jártam kint, mint néző háromszor körül-belül. Amikor legelőször voltunk kint, akkor már eldöntöttem, hogy itt egyszer kell versenyeznünk. Nagyon-nagyon nehéz verseny, azt mondja mindenki, aki már indult rajta, de azt gondolom hogy ennél jobb felkészülés a Mecsek Rallye-ra nem lehet.

- Mecseknek nagyon vérmes reményekkel állsz neki és ez egy tesztverseny előtte?

- Nem, én azt gondolom, hogy ugyanúgy állok mindkettőhöz. Nyilvánvalóan Mecseken, mivel ott már többször mentünk, a magyar pilótáknak nagyobb esélye van, mintha mi elmegyünk mondjuk egy Barum Rallyra, ami egy nagyon speciális verseny. Egyformán készülünk, de azt mondom inkább hogy a Mecseken nagyobb esélye van egy jó eredménynek, mint a Barumon, bár a Barumon is mindent meg fogunk tenni.

- Van valami célkitűzés az egyik, illetve a másik futamra?

- Nem tudni, hogy milyen mezőny lesz. Általában eljönnek azért a nagyon-nagyon jó pilóták, az elsőkerekes autókkal is, nemcsak az élmezőny, a Super2000-es autók, hanem az R3-as autókból is nagyon komoly mennyiség gyűlik össze. Már Csehországban is viszonylag sok ilyen autó van nagyon jó pilótákkal. Én szeretnék azért gyorsan menni. Ha elmondhatom majd azt, hogy én úgy gondolom, hogy gyorsan mentünk, esetleg ehhez valami eredmény párosul, akkor az meg tényleg nagyon-nagyon jó lenne.

- És Mecseken?

- Mecseken is nyilván törekszünk majd a legjobbakra, valószínűleg ott is az IRC-ben megyünk, ha esetleg valaki megver visszavágunk, de azt gondolom Mecseken, azért mert ismerjük ott nagyobb esélyeink vannak. Persze megpróbálunk mindent. Ez nagyon sok mindentől függ, úgy akarunk menni, hogy padlógázon. Aztán hogy ez mire lesz elég és hogy sikerül, ezt nem tudni, de a legjobbat akarjuk.

- Gondolom már csak azért is, mert a kategória győzelem a cél az év végi elszámolásnál.

- Így van. Ott most van 10 pont előnyünk. Én azt mondom hogy ezt elveszíteni lehet csak, elvenni tőlünk nem nagyon. Van bennünk egy olyan dolog is, hogy Mecseken mindenképp célba kellene érni. Én azt mondom, hogy Mecseken kell igazán gyorsan menjünk majd. Jó lenne ha nem kellene néznünk ezt a dolgot, de sajnos úgy alakult hogy Mecseken derül ki véglegesen. Majd a helyzet adja, majd összerakjuk, most ezen még így nem gondolkodtam el. Szerintem ott nyomjuk majd a gázt. Ezt már úgy találtuk ki, hogy ez a Barum Rally, Mecsek Rally ez mindenképpen kemény dolog lesz. Nem fogunk gondolkodni különösebben, hanem gyorsan fogunk menni.


>>>>>>>> Bútor Robi Arad után
>>>>>>>> Arad után Janikával beszélgettem
>>>>>>>> Hadik a dobogó második helyén
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek