2018. december 16.


Béresék Ózdon


Sokunk meglepetésére és nagy örömére ismét láthattuk Béres Józsefet és fiát az ózdi futamon. Az ifjú titánt kérdezgettem a prológ idején két "fellépés" között:

- Nem telt el egy hét, mióta itt láthattunk kis hazánkban versenyezni, és az egri célban azt mondtad, hogy csak Salgón látunk. Borzasztóan örülünk, hogy most itt vagy... Hogy-hogy?

- Megmondom őszintén, végképp nem számítottam arra, hogy itt leszek, belekerült 4 nappalomba és 4 éjszakámba, hogy összerakjuk ezt a VFTS-t, és előkészítsük a rajtra. Eközben kaptam egy lehetőséget a Korda Racing és a Répás Zoli jóakaratából, hogy tudtuk menni ezt a versenyt, úgyhogy nagyon szépen szeretném neki megköszönni. Nagyon örülök, hogy ismét ülhetek autóban. Ez kicsit más autó, mint amihez vagyok szokva, megmondom őszintén még ilyen Mitsubishivel nem mentem, de remélem, hogy jól fog alakulni a verseny... Még egyszer nagyon szépen köszönöm nekik.

- Nem nagyon látszott rajtad, hogy nem mentél még; akármit alád tesznek, Te mész vele. :) Mégis hogy érzed ezt?

- Megmondom őszintén, elég nehéz egy ilyen autóra rászokni ennyi kilométer után... Két éven keresztül Super2000-eztünk, amiben nincs olyan lóerő, kell menni a tempós kanyarokban, és még annyival nehezebb, hogy VFTS-sel kezdtem a megnyitót, úgyhogy hátsókerekes autóból kellett ülnöm egy négykerekes autóba... De hát mindent meg lehet szokni. Erre mondják, hogy a jó autót nagyon könnyű megszokni... :o)

- Meg tudnád úgy nagyon-nagyon sokáig szokni? Örökre? ;o)

- Inkább nem :o) nagyon szeretem cserélgetni az autókat, főleg a hátsókerekeseket nagyon szeretem, mert a nézőknek sokkal látványosabb. De én mindig szeretek új autót próbálni.

- Mi az, ami még hiányzik a repertoárból, és szívesen beleülnél?

- Természetesen nagyon szeretem a régi B-s autókat, ha tűzbe kéne menni érte belemennék, csak tudék egy kört menni a salakon egy B-s Audival vagy egy Lanciával... De hát ez van, ezt kell szeretni. :o)

- A Szlovák Bajnokságon és az ilyen hirtelen meglepetéseken kívül mi az, ahol még mész az idei évben?

- Szlovákiában nálunk is van rallye túra, csak azt mini rally-nak nevezik, ott is van 80 autó körül, és bohóckodni szoktunk oda járni show megnyitásra vagy a VFTS-sel, vagy azokkal az autókkal, amikkel tavaly is szerepeltünk, úgyhogy járunk minden ilyen meghívásos versenyre.

Azóta túl vagyunk a futamon, ahol ifj. Béres a piros 1-es rajtszámmal versenyzett, és bár a liszenszes versenyzők hivatalosan nem mérettethetnek össze a mezőnnyel, itt valóban nem is ez volt a lényeg. Akik ott voltak, láthatták, hogy keresztben a kanyarban még integetni is volt ideje...
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek