2019. január 23.


II. Tisza Rallye Kazincbarcika


Balázs Öcsi és egy halom Lada, valamint a több ezernyi lóerő a miskolci salakarénában kezdett. Ezután szabadultak rá a vasárnapi igazi rally pályákra, ahol ki-ki megmutatta mire is képes...

Múlt hétvégén került megrendezésre a II. Tisza Rallye. A gépátvételen mindenki előbb-utóbb túl jutott. Aztán a pályabejárás már kevésbé sikerült jól egy-két csapatnak. A Kazincbarcika környéki pályákon, miskolci prológgal megrendezett versenyen Putnok-Kelemér és Felsőnyárád-Sajókaza-i gyorsaságik vártak a résztvevőkre. A miskolci salak "arénában" rendezett prológra nagyon készültek a résztvevők és a tavalyinál sokkal több néző jött el megnézni a produkciókat. Volt olyan versenyző páros, aki a prológot csak a pálya széléről tudta végignézni, mert eltört egy szelep az edzésen és nem készült el az autó a porlógra.

Egy másik páros az edzésen szenvedett kissebb fénysérülés ellenére elindult a prológon.

A prológon egy nagyobb testű autó is részt vett, aki a pálya körüli lakók szilikózis mérgezésének elkerüléséért kűzdött. Igaz nem az övé volt a legjobb idő, de valószinűleg ő is a nézőknek autózott. :o)

Váradi Gyurinak sem sikerült a nagy tesóval (szürke Merci), egy normális kört sem rendesen teljesíteni, csak remélni tudjuk, hogy a nézők kedvéért nem sajnálta a gázt (Köszi Gyuri!), ezt majd később megnézhetitek a belső kamerás felvételen, ahol a navigátor (Iszi) kommentálja is a pilóta produkcióját. A ladák mind szórakoztatták a közönséget, nem hagyhatta ki a hazai pályát Balázs Öcsi sem, aki előfutóként indult a versenyen. A prológon a legszebben, és a Ladák között leggyorsabban is, hiba nélkül körözött a salakon, és porolta be a bírókat és a mi kis Malikánkat is.

Vasárnap pedig jöttek a kemény gyorsaságik. Lassan beköszöntött az ősz is, reggel a hideg és álmos arcok, hurutosan köhécselő autók indultak neki a pályáknak, ahol ki-ki saját taktikájával próbált felülkerekedni a többieken. Ráró például egy vizes gumival próbált a mezőnyön átlépni :o), a vizes gumi bevált, de a száraz slickkel később problémái támadtak.

A gyors és egyben technikás pályák meg is tizedelték a mezőnyt, a szerencsésebbek csak elemeket hagytak el az autóról, aki meg benézte az ott is maradt a pálya szélén. Az biztos, hogy a pályák mentén "parkoló" versenyautókból egy szép kis bontót lehetett volna nyitni, keleti és nyugati tipusút is :o).

A szervizparkban szinte mindenkinek akadt munkája, volt lakatos munka, és egyéb javítani valók is akadtak.


Itt talátuk meg a szellemirtókat is :o)

Volt akinek nem volt féke, volt aki fékkel, de gumi nélkül próbálta megoldani a feladatot. Volt olyan is akinek az elveszített energiát kellett pótolni.


És a taxis kollegának sem sikerült a felvett címre időben érkezni :o)

És a szokásos formáját hozta Nagy Matyi is a piros VFTS-el.


Igaz az ívekre nem tudott vigyázni a száguldás közben


Kis Tibiék csapatában is volt jobb napokat látott, egykoron versenyzőként futó segítő :o)

A jégkém autó pilótája sem uralta a parittyát, mert a Suzinak az eleje egy kicsit elmacskásodott. Az edzésen megjárt árok a verseny alatt is sokakat csábított, így ott ért véget a verseny a Hídvégi testvéreknek is Suzukival, akikre megpróbáltak még páran ráesni menet közben, például Pocokék (Katóék) az ezüst VFTS-el, de még az árokban is állt a gázon így majdnem vissza is jött az útra, a kis segítségért pedig köszönet a nézőknek akik visszarakták.

Az időközben elkészült bivalyerős (legalább is a pilótának a képek szerint az volt) kereklámpást kormányzó Tomcsányi tesókat is már csak a büfé előtt lehetett látni sorban állva, egy kis gilisztás hamburgerért. Kuplung helyett is már csak a féket tudta nyomni beesés után, ugyanis a három pedál összeugrott egybe, szerencsére a lába megmenekült, úgyhogy Móron egy bérelt autóban újra tudja tövig nyomni a gázt a pontokért. A pilóta elmondása szerint az esés oka a besértődött kereklámpás volt, ugyanis a testvérek elkezdtek egy kocka Ladát építeni a következő szezonra.

A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, az anyagi kár jelentős. :o)

Folytatás Móron!

Fotó, színezés: Malika


>>>>>>>> Kazincbarcikai prológ képei
>>>>>>>> Kazincbarcikai futam képei
>>>>>>>> II. Tisza Rallye-Túra
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek