2018. december 16.


Duó Dekor 2003


Múlt hétvégén rendezték meg a III. Duó Dekor 2003 kupát az RTE hatodik futamát, Esztergom környéki pályákon.

A versenyre ismét sokan neveztek, voltak akik a Strázsahegyi gyorsaságin az utolsó versenykilómétereket akarták megtenni. Tudniillik a területet eladták és a jövőben itt nem rendeznek több rally versenyt.

A résztvevőkre a szombati napon egy komoly prológ várt Esztergom főterén a Széchenyi téren, ahol nagyon sok néző volt kíváncsi, közöttük sok neves versenyző is ott volt szokás szerint, hogy megnézze a "kicsiket", akik igyekeztek meghálálni több-kevesebb sikerrel a szurkolóknak a megjelenést. Egy-két páros produkciója streetracing-es feeling-be hajlott, ami nagy sikert aratott, ugyanis némelyik párosnak csak "egyenesre szóló licence" volt.

A verseny másnapján, azaz vasárnap két gyorsasági szakaszt kellett teljesítenie a vállalkozó szellemű mezőnynek, három-háromszor.

Az első az Epöl-Bajna-i szakaszt az időközben sokak által bejárt Epöl-Sárisáp helyett rakták be a rendezők, mivel az út egy része magántulajdonban van és nem kapták meg a hozzájárulást a versenyhez, sokak szerint mindenki jobban járt ezzel a szakasszal.

Volt benne a rendezők által Akropolisz jellegűnek (igaz többnyire csak TV-ben láthattunk ilyet) nevezett rész is, és volt benne egy-két vizesárok, amit a lelkes pilóták, sokszor az autók kárára el is vállaltak, sokak szerint még a VB-s pilóták sem lőtték volna át az árkokat, így ez a feladat a Túrásokra maradt :o), akik be is vállalták és el reptették az autóikat. Ezen a szakaszon rögtön az első körben vérzett el a verseny egyik nagy esélyese is az ifj. Érdi Tibi - Bebtó Feri páros is, az ő Mazdájuk nem bírta sokáig és a turbó megadta magát, valamint a diffiházon is támadt némi szellőző lyuk. Ellenben a hűtéssel nem volt problémájuk, amit teljesen átépítettek ezekre a pályákra. A folytatásban nekik is csak a szurkolás maradt a még talpon maradt mezőnynek.

A másik gyorsasági a Strázsahegyen kijelölt futómű tesztelő program volt. A bevállalósabbak el is véreztek ezen a pályán. Többek között Báró-ék is otthagyták az első futóművüket a cél előtti, időközben kimélyülő bukkanó-árok-bukkanó kombinációban, de legalább sikerült a nap végére igazi Hawaii bőrszínre szert tenniük. A versenyt mindenki teljes bedobással szerette volna abszolválni, de ezt a technika sokszor nem tette lehetővé, így a túlélő verseny végére ismét érdekes eredmény született.

A mezőny mindent megtett, hogy be tudja fejezni a versenyt, de sajnos sokaknak ez nem sikerült. A célba érkezők pedig ismét örülhettek a pontoknak.

Eredmények:
Gyorsasági szakaszok
Abszolút végeredmény

Szinező: Malika

>>>>>>>> Duó Dekor Kupa 2003 képei
>>>>>>>> Duó Dekor prológ
>>>>>>>> Duó Dekor Kupa videók
>>>>>>>> Hivatalos weboldal
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek