2019. április 22.


Baranya KupaMúlt hétvégén rendezték meg az I. Baranya Kupát, a Rallye Túra Egyesület versenysorozatának idei harmadik futamát.


Múlt hétvégén rendezték meg az I. Baranya Kupát, a Rallye Túra Egyesület versenysorozatának idei harmadik futamát. Nagyon sok induló volt, a már megszokottól etérően nem egynapos volt a verseny, hanem a "nagy" rally-hoz, az első osztályhoz hasonlóan, a szombati napon, egy prológgal indult a futam.

Ennek helyszínéül Komló fő utcája adott helyet, mely egy széles négysávos út, aholis a rendezők a pályát gumikkal jelölték ki, hasonlóan a tavalyi budapesti EB futam prológjához. A mezőny java már itt megmutatta, hogy mire képes a jelenlévő nagyszámú közönség kedvéért. A rajtolás fordított sorrendben történt, a sort a népes számú előfutó gárda kezdte, ahol a kombi Zsigulitól kezdve, az első osztályban is szereplő Trabanton keresztül. Ezután következtek a kétüteműek, akiket a mezőny egy részével együtt mégjobban felspanolt az, hogy az egyik mikrofon végén Kőváry Barna próbálkozott a közönség szórakoztatásával.

A jól sikerült prológ után a vasárnapi napon két szakaszon három-háromszor kellett végig száguldani, kinek hogy sikerül.A két pálya nagyon tetszett a pilóták többségének, és a pálya szélén tanyázó nézőknek sem lehetett panaszuk a produkciókra. Sajnos elég sokan a verseny feladására kényszerültek, kissebb-nagyobb technikai problémák miatt. A rendezés másik furcsasága volt, hogy az összes gyorsasági szakasz után volt szervízpark, ami így sem segített a kiesetteken.

A kocsik között láthattuk a K-Speed Mitsubishijét is, egy másik Evo VI-ossal szállt harcba a jó öreg Ford Sierra-k, és két darab Lancia ellen. Az egyik "hazai" pályán rajthoz álló szintén "nagycsoportos" Peugeot-ban, egy 306-os N-es autóban próbálta ki magát, mint navigátor, és mutatta be az idei konfekció trendet Dudás Endre (DuEn) is. :o)

A végére sajnos sokan elfogytak, így az üllői különítmény is Báró, Romboló és Viking is váltó problémákkal kűzdött, amit nem sikerült orvosolni. Így Bárónak az első helyről kellett kiállnia és feladnia a versenyt, a céltól pár kilóméterre, mivel lejtő volt még elgurultak egy darabig, azonban a szerencse nem volt velük, a cél egy emelkedős részen volt, mire kitolták az autót több mint egy perc hátrányt szedtek össze, így nem volt értelme folytatni a versenyt, akkor sem, amennyiben meg tudták volna oldani váltó cserével a dolgot. Mint azóta megtudtuk, a váltóban a nyelestengely csapágy szétrobbant, ez leszakította az ötödik sebességi fokozatot, ami magváal rántotta a szintert is a kuplung szerkezetről, valamint ütött egy jókora lyukat a váltó alján. Az autó azóta elkészült és felbuzdulva a jó helyezés reményében Ózdon már ott állnak újból a rajtnál és mégkeményebben harcolnak majd. A mezőnyből hiányzó ifjabb Érdi Tibor is várhatóan ott lesz a következő futamon és a tervek szerint egy ütőképesebb autót faragnak addigra a Mazdából.

Az abszolút eredménylistát innen tudjátok letölteni.

>>>>>>>> Baranya Kupa prológ
>>>>>>>> Baranya Kupa vasárnap
>>>>>>>> Hivatalos weboldal
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek