2019. január 23.


Nyomulnak a fiatalok Cipruson
(Forrás: rally.hu)

Ha az első nap alapján kellene ítélnünk: úgy tűnik, vége a Peugeot rémuralmának: pénteki nap a Fordok és a Pirelli tündöklését hozta.

A versenyben a szinte teljesen meggyógyult, így saját bevallása szerint fájdalommentesen küzdő Colin McRae dominált, a harmadik és a negyedik gyors kivételével végig ő vezetett az összetettben, úgy, hogy eközben mindössze két gyorsaságit nyert: a napi elsőt és az utolsót.A nap meglepetése talán a két Fordos titán volt: a Super 1600-ból átruccant Duval megnyerte élete első abszolút VB gyorsát, de végig jó teljesítményt nyújtott, így megérdemelten várja folytatást a negyedik helyről. Rajta kívül Markko Martin is brillírozott: nyerni tudott a harmadik gyorson, és második lett a hatodikon, így a ma este szerény harmadikként térhet nyugovóra, feltéve hogy tud aludni az izgalomtól. (Sainz futómű problémák miatt 20-on felül teljesít.)

Az egyetlen nem Focus-os a dobogón a második Grönholm, aki egy abszolút időt sem ment, viszont mindössze 6,9 mp-el van elmaradva McRae Mögött. Marcus csapattársai, Rovanpera (8.) és Burns (9.) egyelőre nem úgy „muzsikálnak”, mint igazi esélyesekhez illő lenne.

A Subarus Makinen estére az ötödik helyet szerezte meg magának ugyanúgy egy nyert gyorsaságival, mint csapattársa, Solberg, aki viszont a harmadik speciálon differenciál probléma miatt csak az 53.helyre hozta be az Imprezzát, így jelenleg csak a 18. helyen áll, majd 4 percces hátránnyal Colinhoz képest.

A kis csapatok közül a Hyundai, és Loix 7. helye emelkedik ki (annak ellenére, hogy a nap közben többször volt ötödik is). KKK is ment egy jót (gy2), míg a negyedik gyors utáni etapon fel nem adta, a motor technikai problémája miatt. Schwarz a 10., Kuchar a 21. helyen áll. A Skodánál Erikkson a nap hőse, aki jelenleg pontszerző helyen gurul, rajta kívül Gardemeister 11., de a Kresta és Pozzo már nem fér be a 15-be.

Végül pedig a Mitsu: Paasonen áll a legjobban, de 14. helye semmikképp sem nevezhető kiemelkedőnek, csakúgy, mint Delecour és A. McRae 15. ill. 19. helyezése. Utóbbi kettőjük mentségére szóljon, hogy mindketten büntit kaptak különböző kikésésekért. Persze 4 perc hátrány fölött már majdnem mindegy…

Összegezve a lényeget: nem lehet nem észrevenni, hogy az első 15-ben nem kevesebb, mint 5 Focus szerepel (a fentieken kívül Tuohino és Stohl.)

Holnap pedig itt a folytatás, amikor megláthatjuk, bírják-e hosszútávon az ostromot a fiatalok…
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek